Hoe bamboe verplanten?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 27/09/2005 - 12:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoe bamboe verplanten?

3 jaar geleden hebben wij ons huis gekocht. De tuin was toen een enorme wirwar van planten waar wij al deftig kuis in gehouden hebben en deel per deel de tuin opnieuw aangelegd. Nu hebben we nog een deeltje te doen en dat zouden we deze winter willen aanpakken. Deze border grenst aan een lelijke grijze betonnen muur, maar boven aan is een dakterras van een appartement.

Momenteel staat daar een te veel uitgegroeide bamboe, grote oude buxusstruik en enkele lagere struiken. Omdat we nogal wat burenproblemen hebben (dakterras) willen we dat terras zo veel mogelijk wegsteken zodat ze niet meer in onze tuin kunnen kijken. Nu denken we eraan om de bamboe te splitsen en zo een haag van bamboe te maken.

Onze vraag is dus: hoe en wanneer kan je best een bamboe verplanten en hoe moet je deze splitsen. Het is een grote brede bamboe van enkele meters hoog.

Alvast bedankt!

vr, 30/09/2005 - 22:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

je kan bamboe nu verplanten door jonge scheuten af te steken(met spade),opgraven met stukje wortel(rhizoom)en uitplanten.Goed water geven.Bedenk wel a)bamboe woekert
b)soms bloeit bamboe(om de x-aantal jar
en)en sterft daarna af.
succes

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag