Leylandii of klimop?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 15/09/2005 - 17:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Leylandii of klimop?

We willen, om een beetje privacy te krijgen, graag een 'haag' laten groeien. Als tuinafscheiding hebben we een Bekaert draad van 1.80 meter hoog staan.
Maar wat is (op lange termijn) de verstandigste beslissing:
klimop aanplanten (voordeel: groeit snel)
leylandii aanplanten (voordeel: blijft langer mooi, vernielt de draadafscheiding niet).
Of heeft iemand nog een ander voorstel?
Het gaat over 2 keer 60 meter, en we willen de prijs ook een beetje in de hand houden.

do, 15/09/2005 - 22:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bezint eer ge begint! Beide hebben voordelen en nadelen. Om te beginnen de ' leylandii' Wist u dat deze haag makkelijk tot 7 m hoog kan worden? En dat deze elk jaar een behoorlijke snoeibeurt nodig heeft en ook vlug ' verhout'= meer stam dan groen? De haag gaat ook een behoorlijk aandeel aan water uit de bodem opeisen ten nadele van andere planten. Als je persé een haag wilt, kies dan beter voor haagbeuk ( carpinusinfo-icon ) Die is beter in toom te houden en de verdorde blaadjes vallen tijdens de winter niet allemaal af zodat je toch nog wat privacy behoudt!
Wat die klimop betreft: die heeft ten eerste al wat tijd nodig om hoog en vol te staan! En uit ervaring kan ik u zeggen dat indien de gewenste hoogte is bereikt, de plant dan aan de onderkant best al een redelijke houterige stengel heeft die maar weinig bladeren heeft en eigenlijk niet zo mooi is om op te kijken.... De carpinus draagt nog altijd m'n voorkeur dus.... sorry

ma, 10/10/2005 - 22:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij zitten in dezelfde situatie. We zouden graag een haag planten om wat privacy te hebben. We hebben al eens rondgekeken en blijkbaar zijn er ook nog andere mogelijkheden:
Ligustruminfo-icon, Portugese Laurier, Beuk, Taxusinfo-icon. Heeft er iemand ervaring met deze soorten ? Wij zouden graag hebben dat de haag op een redelijke termijn (5 jaar of zo) 1.8m hoogte bereikt, maar toch een beperkte breedte heeft (max 60-70 cm).

ma, 10/10/2005 - 23:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Aan onze vorige woning hadden we buxusinfo-icon aangeplant. Ik denk dat we na zo'n 7 jaar een haagje hadden dat een meter hoog was...

Ik denk dat die laurier heel erg snel zo'n haag van formaat geeft: we hadden zo'n losse struik staan, en die moesten we elk jaar drastisch snoeien om hem een beetje 'in bedwang' te houden.
Wel hele mooie blaadjes die daar aan groeien!

di, 11/10/2005 - 23:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de snelle reactie.

Denk je dat het mogelijk is om deze haag een aanvaardbare dikte van 60-70cm te geven ? We hebben namelijk maar 3m tot aan de afsluiting van draad en er ligt nog een pad naast onze woning van 1.5m.

Onderwerp gesloten