lijsterbes ???

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 01/04/2010 - 15:23
vikingwoman

lijsterbes ???

Ik heb een lijsterbes boom in de tuin staan die staat er al denk ik al meer dan 20 jaar.
Nu iets heel vreemds zie ik gebeuren wat ik nog nooit eerder heb gezien.
namelijk de bast van de stam is op een hoogte van denk ik 170 hoog, de bast open gegaan en dat is een stuk van denk ik 35 cm.
Hoe kan dit?
Ik zie dat het los gescheurd is maar voor de rest ziet het hout naar mijn menig nog goed uit.
Ik heb wel een paar takkjes van de uit einden er afgeknipt en die waren licht bruin van kleur dus dat geeft geen goed teken naar mijn ziens.
Wat kan ik er aan doen om mijn mooie boom te redden?

De boom zelf is denk ik een 4 meter hoog en er zouden nu al blad en bloesem moeten groeien maar ik denk dat Meester WINTER roet in het eten gooit in mijn tuin.

Dus wat kan ik er aan doen enof herkennen wat er aan de hand is voor de rest is de boom nog kaal en heeft geen groei van blad of bloesem.

Groet hoop dat iemand me kan helpen

vr, 02/04/2010 - 14:09
D_SDennis

Foto?

vr, 02/04/2010 - 15:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een lijsterbes van circa 20 jaar oud en nog maar 4 meter hoog is of slecht geschat of het is een miserabele boom. Er zouden nu al blad en bloemen aan moeten zitten is niet waar. Mijn lijsterbes is zes jaar oud en vijf meter hoog en is nog helemaal kaal. De knoppen worden wel al een beetje dikker, maar blad en bloemen dat duurt nog even.
Dat de bast is opengegaan is vreemd. Daar kan ik geen antwoord op geven. Maar wacht nog even tot hij verder uitloopt. Of niet.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag