olijfboom

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 04/08/2011 - 21:35
uschi

olijfboom

ik heb enige maanden geleden een hele grote oude olijfboom gekocht. (niet in een pot, stond in de grond. inmiddels staat hij geweldig mooi op het terras, ook in de grond, dus niet in een bak gezet. de boom bestaat uit een grote kluit waar als het ware drie stammen uitkomen. hij doet het erg goed maar er komen wel zeer veel nieuwe scheuten onder uit de stammen, eigenlijk meer bij de kluit. ik haal ze steeds weg. is dat goed? de boom heeft verder een redelijke kroon aan één stam. de andere 2 stammen wat minder. tips en goede raad zijn zeer welkom.
met vriendelijke groet, uschi

do, 04/08/2011 - 22:57
Draco

Dat de stammen vooral aan de basis uitlopen heeft vermoedelijk te maken met opgelopen vorstschade bijvoorbeeld tijdens de afgelopen winter (?). Ik betwijfel of het weghalen van de grondscheuten een positieve invloed heeft op de enigszins gemankeerde groei aan de periferie. Tenslotte vermindert door de snoei de assimilatiecapaciteit van de bomen en daarmee de groeikracht en het vermogen om koolhydraatreserves op te bouwen.

do, 04/08/2011 - 23:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat is goed anders gaat hij daar meer groeien en boven minder.dus haal de takken bij de kluit weg.Kan geen kwaad en de boom blijft een beetje in vorm.Het is maar net wat je zelf wil.

do, 04/08/2011 - 23:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

@ Draco,moet jou antwoord echt opzoeken zal allemaal wel .Maar kan toch wel anders of niet.Val je niet aan en word niet boos maar moest het echt opzoeken wat je bedoeld.Vriendelijke groet Mhofman.

vr, 05/08/2011 - 02:58
Draco

@Mhofman. Voor boosheid is hier geen aanleiding. Zie het anders zo, het bladgroen dient voor de energievoorziening van de plant. Onder invloed van het licht worden water en CO2 omgezet in suikers. De suikers worden deels opgeslagen in zetmeel dat dient al

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag