plantafstand heesters

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 10/03/2008 - 22:21
DizzyBlend

plantafstand heesters

Weet iemand een boek,catalogus of site waar er informatie is te vinden over de plantafstand van heesters (uitgebreid gamma), en/of de gem/max breedte vd heesters (dit is mss meer toepasselijk).
Moet nl. voor mijn beplantingsplan elke heester afzonderlijk opzoeken en vaak is er niets geloofwaardig te vinden.
mvg

zo, 09/03/2008 - 23:20
tuinprins

De algemene regel is de helft van de uiteindelijke hoogte. Maar hier begint het probleem al: wat is de uiteindelijke hoogte van een plant? Vaak is hier in boeken of op websites geen eenduidige informatie over te vinden. Bovendien is de uiteindelijke hoogte ook afhankelijk van de standplaats, grondsoort en verzorging.

Wat ik zou doen is op basis van de plantgegevens in de Atrium Tuinplanten Encyclopedie het beplantingsplan invullen. Dit betekent inderdaad dat je iedere heester apart moet opzoeken maar zolang het geen honderden verschillende heesters zijn is daar volgens mij niets mis mee. Je moet je studiepunten niet op een presenteerblaadje krijgen aangereikt, daar zijn slechts weinig studenten wijzer van geworden.

Gegroet, de tuinprins

ma, 10/03/2008 - 00:51
DizzyBlend

Ik dank u!
Een goede algemene regel, maar wel idd enigzins beperkt in gebruik.
Het boek Atrium Tuinplanten Encyclopedie zal meteen besteld worden bij deze.
Ik vind toch dat een uitgave over heesters en hun afstand onderling/of de breedte ervan, uitgebracht mag worden. Het wordt mss niet vaak gebruikt maar áls je het nodig hebt is het toch enorme tijdsbesparing vind ik persoonlijk.
Je laatste zin kan ik niet omvatten... :)

ma, 10/03/2008 - 09:04
tuinprins

Ik ging er vanuit dat U een student was die voor een schoolopdracht een beplantingsplan moest invullen. Mijn verontschuldigingen. Ik heb op basis van uw vraag een onjuiste conclusie getrokken. Ik zal in het vervolg een vraag twee keer lezen.

Gegroet, de tuinprins

ma, 10/03/2008 - 13:50
Annis

Zelf heb ik het boek De Plant Groeiwijzer. Misschien dat U hier iets aan heeft. Hier staan niet alle bomen heesters en vasteplanten in vermeld maar wel de meest gangbare soorten. Ook gemakkelijk voor het aantal op de vierkante meter(bij:vasteplanten bodembedekkers etc.

Ann

ma, 10/03/2008 - 14:55
DizzyBlend

@ tuinprins:
U gedachte was correct :), maar ik snap niet wat je bedoelt met die zin, althans ik ben niet zeker van het te snappen...

@ annis:
Ziet er een goed boek uit, maar wel beperkt. Over de vaste planten heb ik de meeste gan

ma, 10/03/2008 - 17:03
Annis

Er staan 50 soorten heesters in besproken.

Ann

ma, 10/03/2008 - 19:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is ondertussen wel duidelijk dat je niet 'alles' in één werk, ook niet in meerdere werken kunt vinden.

Misschien biedt volgende site wel een aanvaardbare oplossing, ik zou die toch durven overwegen:

http://tinyurl.com/yygcq4k2

typ de wetenschappelijke naam in, kijk even in het lijstje
en klik daar waar je meer wil over weten, er is heel wat informatie voorhanden, let wel, hardheid edm is natuurlijk niet Europees hé...
maar kom, wellicht zinnig alternatief

goede raad: koop nooit boeken die slechts een fractie van wat je wil vinden omvatten, die open je na een paar keer toch niet meer

di, 11/03/2008 - 00:16
DizzyBlend

Ik dank u Dklpnzvl!
Heb een paar planten nagetrokken en eigenschappen komen algemeen goed overeen met de maten/details dat ik heb uit mijn boeken, behalve de hoogtes (maar die verschillen in bijna elke bron dus niet erg).
En de info over ph waarden is me ook nuttig.
Wel valt me op dat bij verschillende soorten een goed aanbod aan cv's wordt besproken, maar de gewone soort wordt niet besproken, dat is wel spijtig.
Maarja je kan niet alles hebben :) toch enorm bedankt, kan nu wat tijd winnen en die in het plannen steken.

Wat je zegt over aankoop boeken klopt volledig, maar helaas kan je soms niet anders dan bepaalde boeken kopen waar veel meer instaat dan je nodig hebt, maar als het in geen ander boek zo goed uitgelegd staat... ben je soms wel verplicht .

Onderwerp gesloten