tulpenboom ?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 30/04/2009 - 11:19
sammeke

tulpenboom ?

hallo tuinliefhebbers,
ik weet niet welke boom ik in de tuin heb : is het een tulpenboom of een beverboom? kan iemand zeggen hoe ze van elkaar verschillen?
en hoe zit t met de snoei ervan ?
in de winter stelde iemand voor om m te snoeien, hij deed dat ook bij de vorige eigenaar om de 4 jaar. ik stemde toe , tot mijn spijt want dit was geen snoei maar gewoon takken afgesneden. achteraf vernam ik dat t een begrafenisondernemer was die de takken gebruikt voor bloemstukken.
Alvast bedankt, groetjes :)

do, 30/04/2009 - 12:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een beverboom is Magnoliainfo-icon, met grote witte of roze/rode bloemen in het vroege voorjaar. Je snoeit er zo min mogelijk aan, want de struik herstelt zich erg langzaam en de vorm wordt erdoor verstoord.

Een tulpenboom (Liriodendroninfo-icon) is een grote boom met 'tulpvormig' blad en groengele bloemen. Het lijkt me niet dat die begrafenisondernemer daar in geinterressseerd was; de tulpenboom bloeit in de zomer en heel hoog in de boom.

do, 30/04/2009 - 12:52
Hendrik Jan

Waarschijnlijk doet die begravenisondernemer dit goed, het snoeien van de meeste bomen is niet zoals het snoeien bij veel planten.
Bij sommige bomen kan je wat takken insnoeien, maar vaak worden hele takken verwijderd om de boom meer open te maken of voor een betere structuur.

do, 30/04/2009 - 16:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als de man goed snoeide, komt ie terug.

do, 30/04/2009 - 23:55
bomensnoeier

magnoliainfo-icon komt wel terug alleen of het mooi is je krijgt waarschijnlijk allemaal van die lange slappe waterloten waar die niet op bloei enigste wat je kand doen is de waterloten uitdunnen en de magnolia de tijd geven om weer de natuurlijke vorm aan te laten nemen

di, 12/05/2009 - 11:43
sammeke

bedankt voor de antwoorden, ik ben er mee geholpen, t is een magnoliainfo-icon, de bloei was in t vroege voorjaar en ivm die snoei zal ik t nog wat ontzien, ik hoop dat zijn vorm zich herstelt want nu is hij niet echt mooi.
nogmaals bedankt voor de hulp, groetjes, sammeke

Onderwerp gesloten