Verbergen bruine conifeer

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 08/03/2015 - 16:09
Daph_S

Verbergen bruine conifeer

Hoi,

In november vorig jaar ben ik in een 'doorloopwoning' getrokken. Je ziet overal aan in en rondom het huis dat het een woning is waar mensen relatief kort in verblijven. Niemand heeft daarom de moeite genomen om ook maar iets van de achtertuin te maken. Het volgende probleem doet zich dan ook voor: Ik heb een rij coniferen staan van ongeveer 5 meter lang langs mijn wandelpad. Iemand heeft deze zo drastisch gesnoeid dat alles, maar dan ook alles (!) bruin is en nooit meer groen wordt. Een vreselijk aanzicht dus. Ik heb noch het geld, noch de handigheid, nog de materialen om de coniferen uit de grond te halen om er gewoon een schutting te plaatsen. De vraag aan jullie is dus: Wie o wie heeft er een handige tip om het aanzicht van deze vreselijke heg te verbeteren? Zodat ik niet meer tegen een nare bruine heg zit te kijken in de zomer.... Alvast hartelijk dank!

zo, 08/03/2015 - 22:17
Azur

Hoi,

plant dicht op elkaar snelgroeiende klimplanten. Deze vullen de heg binnen afzienbare tijd. Clematisinfo-icon, Kamperfoelie, Hederainfo-icon (klimop)-soorten maar ook Hop of andere klimplanten. Deze maken dankbaar gebruik van de heg als klimhulp. Anders: zakje zonnebloemzaden kopen en grootbloemige zonnebloemen ervoor zaaien, deze groeien 2 a 3 meter in een seizoen en zullen de heg maskeren. Dit kan overigens ook met mais, dan kan je nog oogsten ook. In dat kader; denk ook eens aan bonen, die klimmen graag en gebruiken daarvoor ook je heg.

Succes ermee. Ps, kijk even welke soorten geschikt zijn voor zon/schaduw. Er zijn er diverse voor elke ligging en grondsoort.

Vrgr Emiel

di, 10/03/2015 - 19:10
Azur

En? Tevreden met het antwoord?

wo, 11/03/2015 - 21:53
Daph_S

Hoi,

Bedankt voor een antwoord. Het is zeker iets om over na te denken. Tenminste, dat van de klimop. De andere ideeën zijn geen optie, omdat ik geen ruimte vóór de heg heb om iets te planten (mijn wandelpad ligt tegen de heg aan). Toch ben ik nog benieuwd naar andere opties, zodat ik een goede keuze kan maken. Dus als iemand nog ideeën heeft...?

Onderwerp gesloten