Verplanten van rozen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 02/09/2010 - 12:47
monique_t

Verplanten van rozen

Net als bij mijn vraag voor lavendel wil ik graag de rozen (engelse) van mijn moeder meenemen nu mijn ouderlijk huis verkocht is. Ik heb nog wel enkele weken de tijd en zou dus nog even willen wachten. Maar is het verstandig om ze nu al in te snoeien? Ze bloeien nog een beetje maar het gaat toch naar het einde toe vermoed ik. De uitgebloeide rozen heb ik geregeld verwijderd.
Wacht ik best nog even om ze te verplanten? Ik wil ze graag in mijn eigen tuin planten.
Hartelijk dank.

do, 02/09/2010 - 12:59
RdB

Met rozen zou ik indien mogelijk nog even wachten opdat ze niet opnieuw gaan groeien, bij de lavendel verwacht ik dat niet meer.

Ruud

do, 02/09/2010 - 14:11
Polplastron

Als het echt dringend is, mag je de rozen nu al een stukje terugsnoeien (niet te kort) en meteen uit de grond halen. Zorg voor voldoende wortelkluit en zorg dat deze niet uitdroogt. Plaats de roos meteen terug op de plaats waar ze moet staan en geef geregeld water. De bodem bedekken met compost kan ook nog goed zijn. Het is niet optimaal om rozen nu te verplanten maar het kan wel.

Beter zou het zijn te wachten tot de blaadjes gevallen zijn en dan de roos te verplanten, maar gezien het huis verkocht wordt, heb je die luxe misschien niet.

Groeten,

Pol

do, 02/09/2010 - 23:12
monique_t

Dank u voor het antwoord.
Ik kan nog wel enkele weken wachten. Dan zal ik een beetje insnoeien zoals u beschrijft en dan overbrengen en planten. Bedoelt u dat er compost in het plantgat moet of bovenop de grond inwerken?
Is het ook nodig de planten af te dekken met viesdoek?

Onderwerp gesloten