Welke boom kiezen?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 13/01/2012 - 23:16
Kristal Wallex

Welke boom kiezen?

Ik ben al een tijd op internet aan het speuren, maar kom er niet uit: welke boom te kiezen voor mijn (kleine) tuinje? Vandaar dat ik hoop via dit forum wat hulp te krijgen!
Ik wil een boom planten in de hoek die gevormd wordt door de schuur en de schutting.De stam zal de eerste 2 meter geen direct zonlicht krijgen, de kruin zal wel veel zon krijgen als hij boven de schuur uitkomt(zuid-oostligging). De bedoeling is dat de kruin uiteindelijk zal helpen tegen de inkijk van een gebouw tegen over mijn huis, dus de boom moet zo'n 4 meter hoog worden.
Tegelijkertijd moet hij aan de onderkant vrij smal zijn, want de schutting deur zit op ongeveer 1/2 meter afstand van de stam.
En dan zijn er nog de esthetische eisen: het moet een loofboom zijn, met groene bladeren, en niet met een te stijf uiterlijk - zoals een zuilboom.Ik hou bijvoorbeeld erg van magnoliainfo-icon's, en konkel hazelaars maar die zijn denk ik niet geschikt omdat ze breed beginnen.Ben ook erge fan van grove baststructuren zoals die van de Acaia.
Ik heb trouwens geen idee over het soort grond van de tuin - moet ik nog uitzoeken.
Heeft iemand advies?

vr, 13/01/2012 - 23:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Magnoliainfo-icon kobus is een boomvorm, die mogelijk aan je verwachtingen voldoet.
Je hebt dan meteen een boom, geen struik.

vr, 13/01/2012 - 23:49
Kristal Wallex

Dat is een perfecte suggestie! Eerst opgaand en gesloten en op latere leeftijd meer bolvormig, kan alle bodems aan, en nog erg mooi ook. Dank! Hoop alleen dat de plek niet te schaduwrijk is, maar ga het er op wagen.

za, 14/01/2012 - 00:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

als je voor hoogstam kiest, steekt de kruin al boven de schuur/schutting uit.

Onderwerp gesloten