Welke haag voldoet aan de eisen?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 03/10/2011 - 22:27
ic3d

Welke haag voldoet aan de eisen?

Waarschijnlijk is een dergelijke vraag al meedere malen gesteld, maar ik zie door de hagen het bos niet meer.

Voor onze tuin zijn we op zoek naar een mooie haag die de tuin in zogenaamde kamers kan indelen. Ik heb uren gesurfd op het web, maar er worden zoveel adviezen en tegenstrijdigheden geschreven dat ik het niet meer weet. Vandaar dat ik het hier aan de experts vraag.

De eisen die wij hebben zijn als volgt:

1. De haag moet dicht begroeid zijn en er solide uit zien, als een groene muur zonder gaten er in. Het moet ook als een blok te snoeien zijn. Buxusinfo-icon is mooi, maar groeit veel te langzaam. Conifeer groeit snel, maar vinden wij niet mooi. Beukenhaag is te open.
2. De haag moet relatief snel groeien. We willen bij voorkeur natuurlijk meteen iets moois hebben en niet jaren hoeven wachten.
3. De haag moet +/- 1 meter hoog kunnen zijn / worden en ongeveer 30-50 cm dik worden. Een dubbele rij planten is natuurlijk geen probleem.
4. Een aantal keer snoeien per jaar is geen enkel probleem, maar het moet wel een beetje een sterke plant zijn die niet direct dood als het weer even tegenzit.

Dan hebben we nog een paar pre's.
1. Bij voorkeur geen giftige bessen of iets dergelijks. Nou hebben veel hagen geloof ik geen bessen wanneer je ze goed snoeit, dus dat is een mogelijkheid. Bessen niet ivm jonge kinderen.
2. Wij blijven Nederlanders, dus als het goedkoop kan..
3. Winter (half)groen zou mooi zijn.

Ik dacht zelf aan Ligustruminfo-icon Ovalifolium, maar hoor graag alternatieven.

Bij voorbaat dank.

ma, 03/10/2011 - 23:42
rubo

Toen ik je bericht zo doorlas dacht ik steeds meer aan de Liguster. In de laatste zin heb je dezelfde conclusie.

di, 04/10/2011 - 01:08
ic3d

Bedankt voor de reactie. Een bevestiging is ook fijn om te horen! Ik lijk voor de tuin namelijk vaak net het verkeerde te kopen.

di, 04/10/2011 - 20:04
Tuinman66

Ik dacht aan vuurdoorn (Pyracanthainfo-icon). Draagt wel bessen maar die zijn niet giftig en is groenblijvend.

di, 04/10/2011 - 21:10
tuinprins

En die doorns zijn ook nog leuk voor de kinderen!

vr, 07/10/2011 - 14:44
ic3d

Bedankt voor de nieuwe reacties. Vuurdoorn vind ik denk ik iets minder qua uiterlijk. Ik baseer dat overigens louter op de plantjes die ik bij het tuincentrum heb gezien en de foto's die ik gegoogled heb. De haag lijkt niet strak genoeg. Maar misschien valt dit dus wel mee.

Ik denk dat ik (zonder andere reacties) toch voor de Ligustruminfo-icon Ovalifolium ga. Nu alleen even een goed(koop) adresje vinden, want de lokale tuincentra verkopen louter hele kleine plantjes.

vr, 07/10/2011 - 20:11
Tuinman66

Vuurdoorn niet strak? Toch wel hoor. Geen enkele haag is strak wanneer je niet voldoende scheert. Wordt heel veel als haag gebruikt in Italie.
Jonge planten in een tuincenter vergelijken is volgens mij een foute manier van kiezen.
Trouwens, niet vergeten dat de bessen van Ligustruminfo-icon giftig zijn.
Wat die doornen betreft, dan kan je ook geen rozen planten waar kinderen rondlopen. In de Efteling zag ik voorbije zomer haagjes van Berberisinfo-icon naast smalle paden. En als er nu 1 plaats is waar veel kinderen komen dan is daar wel.
Uiteraard is de keuze aan jou maar in mijn ogen is ligustrum maar ligustrum. Zoals paplaurier maar paplaurier is.

Onderwerp gesloten