aanleg vijver

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 12/06/2006 - 11:44
oNNoZeLe

aanleg vijver

Hoi allemaal,

Ik ga binnenkort een nieuwe vijver aanleggen. Het wordt een L vijver maar met gelijke "poten".

Over de langekanten krijgt hij een lengte van 4 meter en de ongeveer 1.30 "dik". Ik kom op een water opp. van ongeveer 9 vierkante meter.

Hierbij wil ik een diepte van 1.60 van begin tot einde. Ook wil ik graag een stuk boven de grond uit met een hoogte van 50 cm.

Nu heb ik op internet al wat sites proberen te zoeken waar mensen zelf zoiets gemaakt hebben. Veelal kom je bij koi forums uit waar ook vaak foto's en alles erbij staat.

Maar ik wil geen koi vijver. Laat ik het zo zeggen, ik wil een vijver met allelei soort vissen erin, niet specifiek voor koi te hebben.

Nu heb ik van de "type" koivijver wel wat dingen afgekeken die ik graag erin wil hebben. Dingen als drains e.d.

Ik acht mijzelf in staat om de hele zooi op te metselen en de leidingen te leggen. Echter, wat ik mij afvraag is hoe je die "overbreng" van de folie naar je leidingen goed kunt maken. Lijmt men dit doorgaans, of een soort knelkoppeling. Dat vroeg ik mij af..

Als iemand mij dit kan toelichting kom ik misschien tot de conclusie dat ik dat ookwel zelf kan.
Als je andere tips hebt hoor ik dat ook wel graag.

ma, 12/06/2006 - 12:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Alle leidingen doorgaans van pvc worden verlijmd, de aansluitingen van doorvoeren, drains e.d. hebben een manchet aan weerskanten en worden bevestigt middels schroefjes.
De folie zorgt voor de afdichting maar uit voorzorg voordat de drains/doorvoeren worden gemonteerd spuit men de manchtten rondom royaal met kit af.
Nadien worden ze vastgeschroefd dus zit er op de onderste en bovenste manchet tussen de folie in kit.

Dit systeem is enkel geschikt voor een goede kwaliteit folie en geen pvc folie is mijn ervaring.
Kies en investeer in goede kwalitiet folie, epdm rubber folie van Firestone is van uitstekende kwalitieit.
Deze folie heb ik gebruikt, voordelen: uiterst sterk, kan tegen een stootje, uv bestand, zeer rekbaar, weinig plooien, dik, gemakkelijk te repareren en of op aan te sluiten, plus garantie van 10 jaar.

aanleg vijver
ma, 12/06/2006 - 15:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

@sjuul,

Je schrijft alsof het allemaal wel zelf te doen is?

En hoe is dan de verwerkbaarheid van zo'n folie. Ik zag op een koi site een hdpe folie die ze met een fohn aan elkaar deden "lassen". Dit was dan ook schijnbaar een goe

Onderwerp gesloten