Bedankt.

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 22/07/2007 - 14:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt.

Beste Forum bezoekers.

Er moet mij één ding van het Hart.

Het is vaak onvoorstelbaar hoe ONDANKBAAR mensen kunnen reageren als je ze juist wil helpen.

Als je ze advies geef.

Als je ze raad geef.

Als je ze tips geef.

In feite moeten deze mensen boos zijn op zichzelf.

Waarom?

Deze mensen maken vaak de fout doordat dat ze ONVOLDOENDE geinformeerd zijn, dan wel zich onvoldoelde hebben laten informeren.

Het is niet fout om op deze Forum vragen te stellen.
De antwoorden die je krijg zijn vaak uit goede bedoelingen gegeven.

Het gaat erom dat jij er van leer.
En jou informatie kan doorgeven aan anderen.

BEDANKT.

zo, 22/07/2007 - 15:34
DaMimi

Goudviskweker,

Mij heb je telkens goed geholpen hoor! Dat mag ook best een keer gezegd worden :o)
Ik ben ook hier op dit forum om te leren, en het is inderdaad niet netjes om daar ondankbaar op te reageren.

Wat de vraagstellers zich vaak niet realiseren is dat iedere situatie anders is. En omdat de mensen die de vragen beantwoorden zich zo goed mogelijk proberen in te leven in de situatie (ondanks de vaak kleine hoeveelheid informatie die ze hebben), vind ik niet dat je kwaad mag reageren als het antwoord niet zou helpen.

Alleen is het wel zo dat mensen er niet altijd zelf iets aan kunnen doen als ze slecht zijn geinformeerd. Ik ben actief in de wereld van de cavia's, en helaas gaan daar ook veel fabels rond over de verzorging van die dieren... waardoor die beestjes zelf gedupeerd raken. Zelfs dierenartsen zijn het vaak niet met elkaar eens!

Ook met vissen is dit zeker weten het geval. Ga naar twee verschillende mensen, en zij zullen alle twee verschillende antwoorden geven. Iedereen heeft namelijk een eigen mening over een bepaald probleem. Het is alleen niet eerlijk om zo iemand er dan meteen op aan te vallen. En dat is dus ook iets wat ik hier niet zal doen. Ik ga er van uit dat ieder advies met de beste bedoelingen is gegeven.

Oh, wat natuurlijk ook veel voorkomt op een forum, is dat getypte woorden verschillend kunnen worden geinterpreteerd. Je schrijft iets met de beste bedoelingen, en een ander leest het net verkeerd en voelt zich (onterecht) aangevallen. Het valt me ook op dat er hier geen gebruik wordt gemaakt van emoticons, terwijl dit toch vaak aan kan geven dat iets positief is bedoeld :o)

Groeten,

Michel

zo, 22/07/2007 - 21:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je antwoorden typt kun je dingen ook niet zeggen met een bepaalde intonatie wat wel kan met een echt gesprek, hierdoor kunnen mensen het verkeerd opvatten en verontwaardigd of zelfs boos reageren.

zo, 22/07/2007 - 22:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Goudviskweker: ik ben het helemaal met je eens!

Michel: liever geen emoticons; dat maakt een forum zo onleesbaar.

Onderwerp gesloten