Beekloop aanleggen

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 30/04/2005 - 20:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beekloop aanleggen

Hallo,

Ik ben totaal nieuw in de vijvers en vissen en wat nog meer. Ik heb onlangs een nieuw huis gekocht en wil de tuin gaan doen in Juni. Ik wil een vijver aanleggen en een beekloop. de beekloop moet ongeveer 6 meter lang worden. Ik heb verder eerlijk geen iedee hoe ik het aan moet pakken. wat betreft pompen, filters enz kom ik er wel uit. maar het probleem is de beekloop zelf. ik wil (denk ik..) de beekloop van vijver folie maken. heeft iemand iedeeen? of ervaring met een lange beekloop en waar moet ik op letten? hij wordt dus 6 meter lang, met 1 verval (letje) erin en het moet een kabbelend beekje worden. alle informatie is welkom!

Bedankt!

Daan

ma, 02/05/2005 - 10:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Daan.
Dat wordt een leuk project zo te horen! Leuk werk.
Waar je veel aan kan hebben zijn de boeken van Ada Hofman. Staan veel goede tips in en hoe je iets aan moet leggen.
Ook andere boeken over vijveraanleg (kijk eens in de biebliotheek, daar staan ze mooi bij elkaar) zijn intressant. Er is er nog een van Rob Herwig en ook van die man van eigen huis en tuin, met tips. En zo zijn er wel meer.

En verder hoop ik voor je op veel tips door dit forum.

Succes met je groteprjoct.

Warmoes.

ma, 02/05/2005 - 13:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,
Een delicaat punt in zo'n beekje is (zoals je wel dacht waarschijnlijk) de aansluiting met de vijver. Daar kan je de plastics aan elkaar vastmaken, maar dat hoeft niet. Wij hebben daar op het einde van het beekje een zware oude arduinen opstap van één of andere oude hoeve gelegd en het water stroomt daarover met een watervalletje in de vijver. De plastic van het beekje komt er een stukje vanonder, maar die is teruggeplooid tot onder die steen en het water kan dus niet langs onder de steen weg. Lekken zijn er niet op die aansluiting (kan je gemakkelijk weten door aan de aarde onder de plastic te voelen) dus dat lijkt wel te werken voor ons. Op onderstaande foto zie je het uiteinde van ons beekje, ik hoop enkel dat dat wat duidelijk is op deze foto.
Succes!
Pieter

Beekloop aanleggen
di, 03/05/2005 - 11:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

sorry, maar wat is een oude ardijnen opstap?

wo, 04/05/2005 - 13:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Arduin is een soort gesteente. En een opstap... tjah hoe zeg je dat nog? Een deurtrapje? Een 'zulle' zeggen wij er ook nog tegen, maar dat is dialect :-)

Pieter

wo, 04/05/2005 - 22:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

een soort drempel?
Dank voor uitleg.

do, 05/05/2005 - 13:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

idd een drempel! Ik kon maar niet op dat woord komen :$

do, 05/05/2005 - 17:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de reacties! ik denk dat ik dus een drempel ga maken inderdaad en voor de rest wordt het zeil. hij gaat zo'n 40 cm breedt worden.

nogmaals bedankt!

di, 06/03/2007 - 19:06
Orti

Beste Daan,

ik ben ook voornemens om een beekloop aan te leggen in mijn tuin.
Ik las je oproep en ben wel benieuwd hoe het nu is met de aanleg van je beekloop ?

groetjes

Hans

ps misschien heb je wel wat foto's gemaakt.

wo, 21/03/2007 - 14:27
Richard

Beste Daan,

Ook ik ben van plan deze zomer een beekloop aan te leggen in mijn tuin en ook ik heb nog geen verstand van dit soort dingen.
Wellicht zou je jouw ervaring met ons kunnen delen.

heb je tips of dingen die niet zo goed gingen waar wij mee zijn geholpen.

alvast bedankt,
Richard

wo, 30/05/2007 - 00:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb een beekloop gemaakt van ongeveer 10 meter en 40 centimeter breed en ongeveer 60 centimeter hoog met een pomp van 4000 liter afgewerkt met grind, eerst zonder latten aan zijkanten, van het voorjaar de zijkanten van de beekloop versterkt met latten onder het zeil, want de beekloop verszakte steets.

za, 02/06/2007 - 04:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik ga binnenkort een beekje aanleggen, wie heeft goeie foto's voor inspiratie of woont in 't gooi, zodat we ons even kunnen oriënteren?

Vrolijke groet,

Diederick Huizinga
Hilversum

Onderwerp gesloten