dode vissen in de vijver

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 08/08/2009 - 15:18
jaapbos

dode vissen in de vijver

Wij hebben al jaren een vijver, ruim 7 meter lang ongeveer anderhalve meter breed en ook zo'n anderhalve meter diep. Nooit problemen met de vijver. Volddoende waterplanten, fontein.

Ruim een maand geleden gingen de eerste (de grootste en de oudste) dood. Daarna zijn er nog twee (grote) dood gegaan. Ik heb toen de hele vijver 'uitgeplozen' en vond achter de stenen ver weg verstopt nog een dode vis die er al een tijdje lag, was al redelijk ontbonden. Ik hoopte dat dat de oorzak van het probleem was.

Een week lang ging het goed, vissen zagen er gezond uit aten en zwommen vrolijk rond. Na een week vond ik een dode vis, die nog niet dood was, hij kon nog weg komen echter naar tien minuten had hij t loodje gelegd. Ook deze er uit gehaald en ik was nog niet klaar of de volgende was aan de beurt.

De vissen zijn nog orgineel van kleur als ze dood gaan, ik zie geen gekke dingen in het gedrag, geef ze dagelijks een handje voer wat ik al jaren zo doe.

Wat misschien wel een punt zou kunnen zijn is dat de waterstand de laatste tijd heel snel daalt en ik, in tegenstelling tot andere jaren, al een aantal keren de vijver met leidingwater heb bijgevuld. maar ook dit deed ik andere jaren, welliswaar niet zo regelmatig, ook.

Ik vind t maar raar en heb op internet al gezocht naar en eventuele oorzaak. De situatie in de vijver is niet anders dan andere jaren, de afgelopen 5 jaar heb ik maar één dode vis er uit gehaald en nu, binnen één maand staat de teller op 6. Er zitten nog voldoende vissen in maar die hoop ik er ook in te houden.

Wie weet wat het is en wat ik er aan zou moeten doen.

Alvast bedankt !

za, 08/08/2009 - 22:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Misschien handig te vermelden om welke soort vissen het hier gaat.

zo, 09/08/2009 - 02:24
jaapbos

het gaat om gewone goudvissen en de eerste de grootste waren Windes die ongeveer 10 jaar oud waren. Vergat erbij te vertellen dat door storing ik de fontein een tijdje uitgezet heb, in deze periode gingen ook de eerste vissen dood

zo, 09/08/2009 - 12:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mogelijk was dat de combinatie van oorzaken; de leeftijd van de vissen en de verandering doordat de pomp uit was.

ma, 10/08/2009 - 00:36
koen47

de winde is heel gevoelig aan zuurstoftekort in een vijver
je schreef dat de problemen begonnen zijn bij het uitzetten van de fontein. dus minder zuurstof in het water
plaats een zuurstofpompje in je vijver en de problemen verdwijnen
laat ook je water eens testen.

Onderwerp gesloten