Draadalg

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 16/05/2005 - 02:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Draadalg

Hoi,ik zit met het volgende,momenteel heb ik veel last van draadalg
ik wil hiervoor bactoplus kopen,als ik het goed gelezen heb werkt dit perfect en bestaat het produckt uit bacterien,nu het volgende,ik ga er vanuit dat ze leven,kan dit in die flessen en zoja kan je er zelf mee verder kweken,dus bijvoorbeeld een deel in een open bak of emmer doen en er wat draadalg bij voegen als voer ?
wie weet dit
alvast bedankt
Gr Henk

ma, 16/05/2005 - 11:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk dat dat weinig zal helpen. Bacterien breken wel organisch materiaal af (wat de eerste stap is) maar gebruiken het vrijkomende nitraat vervolgens niet. Dat wordt opgenomen door planten en algen. Ik heb een stukje online gezet op: https://tinyurl.com/y4caenrn zodat ik het niet steeds weer hoef op te schrijven.

Draadalg is overigens uitstekend voor de waterkwaliteit... (Doordat het voedingsstoffen opneemt uit het water voorkomt het dat de vissen worden vergiftigd door te hoge nitraat/nitriet waardes).

do, 19/05/2005 - 00:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Draad alg is een gewone natuurlijke reactie die in iedere vijver in het voorjaar voorkomt, je kunt scheppen wat je wilt het komt toch terug. Het is een bescherming voor de jonge planten tegen te fel zonlicht. Zodra de andere planten goed gegroeid zijn, en het wateroppervlak voor een derde of meer bedekken, sterft de draadalg voor het grootste gedeelte af, en is het water kristal helder. Draadalg breekt bovendien een hoop nitraat af wat in de vijver zit. Het is misschien niet mooi maar het heeft zn natuurlijke nut. Je kunt extra zuurstof planten in de vijver brengen om het te verminderen maar met deze temperatuur heb je kans dat de groei er niet zo in zit of dat het afsterft.
Flesjes met bacterien verstoren het evenwicht in de vijver, en ik denk ook niet dat je de bacterien zo zonder meer zelf kunt kweken. In het flesje zitten namelijk gevriesdroogde of anders behandelde bacterien die door water geactiveerd worden. En die hebben toch bepaalde omstandigheden nodig om verder te kunnen die een flesje water niet kan vervangen.

do, 19/05/2005 - 10:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

De bacterien die in het flesje zitten zitten ook in IEDERE vijver die langer als een paar weken bestaat :-)

do, 19/05/2005 - 10:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

wij hebben tegen dit probleem een UV lamp gekocht, en die werkt perfect! Wel duur, want de lamp moet ieder jaar vervangen worden, maar het resutaat is heel goed. De vijver is kraakhelder zonder zweef en draadalg.

vr, 20/05/2005 - 11:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo, UV helpt niet tegen draadalg wel tegen gewone zweefalg, let maar op binnenkort heb je er weer last van draadalg als de zon wat vaker gaat schijnen en je water opwarmt, als je draadalg goed wil bestrijden moet je bij je uv filter nog een i-tronic aanschaffen je hebt gegarandeerd kraak helder water voor altijd, je krijgt je geld terug als het niet zo is, is wel prijzig.
Door dat je geen draadalg meer hebt gaan je planten beter groeien.

Succes Jerry

zo, 29/05/2005 - 16:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

als ik jullie iets mag zeggen wees lief voor de draad algen doe ze weg en je hebt misschien zwefalgen en die kan je er niet met de hand uithalen als je alle dagen met je vijver bezig bent kan je er steeds wat draad algen uithalen en blijft je vijver proper ik zou zeggen als je geen draad algen hebt ga ze ergens halen en drop ze in je vijver
Ik heb 2 jaar veeeel problemen gehad met zweefalgen en was mijn vijver niet om aan te zien nu dat ik draad algen heb koester ik ze want mijn vijver is nu zo helder als een fles vittel enkel de vijver wat verzorgen en waat draad algen verwijderen

zo, 29/05/2005 - 22:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi alle meedenkers,bedankt voor alle tips,ik ga het een en ander proberen

ma, 30/05/2005 - 22:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat bacto plus zijn gewoon bacterieen die de vijver niet verstoren maar het bacterie bestand na de winter weer snel op niveau krijgt.
je kan ze goed houden in de fles.
draadalg krijg je meestal als je water te zacht is.
Draadalgen kanje het beste verwijderen door een middel erin te doen, zelf heb ik goede ervaring met anti draadalg mineraal.
Als je last heb van draadalg voeg dan meer zuurstof planten toe zodat je waterkwaliteit beter in balans blijft.
succes

wo, 24/05/2006 - 02:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb wel wat te koop voor draadalg
het werkt echt als je het een maal gebruikt dan wil je niet meer zonder.
ik gebruik het nu al 2 jaar.elk voorjaar komt het draat alg weer terug en niet een beetje.maar heel erg heb ik het altijd.
het is bijna niet te krijgen in nedreland

je moet het van april tot september gebruiken.
1x per week voor meer infa mail me ff

mijn mail is ina_ina_ina_inaathotmail [dot] com

za, 30/06/2007 - 11:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

het is helemaal niet zo moeilijk als dat jullie denken, fftjes stro halen bij de dierenspeciaalzaak, in een jutezak doen, of zelfs in een panty, ff het vrouwtje vragen, onder in het filter doen, en klaar is kees, stro dood n.l de bactirieën waar de draadalg van leeft, doe er je voordeel mee !

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag