Draadalgen tussen waterpest

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 11/06/2004 - 01:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Draadalgen tussen waterpest

Ik heb sinds twee jaar een vijver. Het eerste jaar hedden de draadalgen vrij spel. Nu dat er veel poelslakken in zitten is de algengroei sterk gedaald. Maar tussen mijn waterpest, en andere planten, groeien de draadalgen nog volop. Hoe kan ik dit zo biologisch mogelijk oplossen?
Mijn vijver is 8 m3 en er zitten volgende dieren in: watervlo, poelslak, salamander, libellarve, pad,... en geen vissen.

wo, 23/06/2004 - 17:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

proberen met vijverkalk toe te voegen, heeft bij mij geholpen
Willy

do, 24/06/2004 - 02:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als ik jou was zou ik even de GH waarde van je vijver testen. Als deze waarde nl. te laag is groeien je onderwater planten minder goed en nemen de algen het over. Voor dit moment kun je het best proberen om de overtollige alg zoveel mogelijk met de hand te verwijderen.
Een andere tijdelijke oplossing is om een CO2 tablet in de vijver te leggen (let op dosering) algen houden nl. niet van zuurstofrijk water.

zo, 27/06/2004 - 12:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik had ook eerst co2 tabletten geprobeerd voor betere planten en tegen algen groei maar hielp niet, water laten nakijken en ja hoor ph waarde was veel te laag. Na een behandeling daartegen zijn de algen zo goed als weg en de planten groeien weer.
Groetjes

vr, 02/07/2004 - 13:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Deze kennen jullie nog niet. Haal een paar argusvissen bij een aquariumzaak. Dat is een brakwatervisje uit de tropen. Zij eten zich ongans aan draadalg. In de warme periode groeien ze enorm. In de koude periode verdwijnen ze.

zo, 18/07/2004 - 22:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb onlangs in de apotheek kopersulfaat gekocht .Dit los ik op in wat water en giet ik op de planten waar zich draadalgen bevinden.
Op 2 weken tijd zijn ze zo goed als weg.Let wel op niet te veel gebruiken.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag