Gaat mijn visje dood?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 16/10/2009 - 02:11
Drien

Gaat mijn visje dood?

Hallo,

Ik heb 6 maand geleden voor mijn verjaardag 2 leeuwekopjes gekregen. het ene is na 4 maand al gestorven, en sindsdien doet mijn ander visje(Marcel noemt hij) nogal raar. Hij heeft over zijn hele lijfje slijm aangemaakt denkik, zo witachtige waas. zijn staart (weet niet hoe men dat anders noemt) is helemaal aan het 'afbreken' stukje per stukje, en de laatste 2 weken blijft hij altijd op hetzelfde plekje zitten, onder de filter. Ook eet hij bijna niet meer, & als hij even rondzwemt zwemt hij verticaal naar beneden, constant. Ik maak me echt zorgen om hem, ben er gehecht aan geraakt en wil niet dat hij doodgaat.

PS.: vorige week lag hij op sterven, maar heb hem kunnen redden met de filter proper te maken, en extra zuurstof toegevoegd, + heb de aquarium ook proper gemaakt voor hem. Hij leeft in een vierkanten aquarium, waar 5 gewone vissen kunnen inzitten. Hij leeft daar alleen.

Kan iemand mij aub zeggen wat er aan de hand is met mijn visje?

het is dringend.

Groetjes,
Dorien

vr, 16/10/2009 - 19:08
omega

Hoi Dorien,

om de hoeveel tijd maak je je aquarium schoon? En als je dit doet hoeveel liter haal je er dan uit? alles of de helft?

grtz

za, 17/10/2009 - 17:35
Drien

Ik doe dit elke zondag, en dan doe ik 't water er allemaal uit.
kheb wel vorige week gehoord dat dat niet goed is voor 'n vis omdat 't zijn bepaalde hoeveelheid bacterieën nodig heeft, dus heb ik de laatste keer iets minder dan de helft van het water eringelaten. maar normaal maak 'k het helemaal leeg, maak de steentjes en de plastieken plantjes proper, de filter & de aquarium zelf.

zo, 18/10/2009 - 23:17
Drien

ik bedoel, om de 2 weken reinig ik de aquarium.

ma, 19/10/2009 - 10:30
omega

Kleine aqua's hebben meer onderhoud nodig (naar waterverversing toe) dan grote aqua's. Persoonlijk heb ik thuis eentje van ong. 25 liter en eentje van ong. 250 liter. Die van 25 ltr wordt elke week ververst dwz.: iets meer dan de helft van het water word vervangen, de filter word schoongemaakt in het water dat je al uit de aqua hebt gehaald (dit om zo min mogelijk bacteriënverlies te hebben in de filterspons). De grind wordt om de 2 weken 'gestofzuigt'. En in het verse water wordt eerst 'aquatan' gedaan om het iets visvriendelijker te maken.
Wsl heeft je vis er last van dat je de aqua elke keer zo drastisch schoonmaakte en je zo elke keer de noodzakelijke bacteriën mee wegpoetste.
Deze heeft die bacteriën nodig om zijn slijmlaag op de huid te kunnen onderhouden.
Als je hem elke keer zo drastisch moet schoonmaken met maar 1 visje erin, heb je dan veel zoveel last van algen ofzo? Als dit het geval is zet je aqua dan ergens waar er minder tot geen zonlicht aankan, want zonlicht zorgt ervoor dat je meer algen in je aqua gaat hebben.
Hopelijk komt het goed met je visje.

grtz

ma, 19/10/2009 - 20:46
Drien

Bedankt voor de informatie :)

wel, zijn staartje is al afgestorven, kan bijna niet meer zwemmen want heeft bijna geen kracht meer. zijn 'mondje' staat constant wijd open e, dryft vaak ondersteboven omdat hy niks van kracht meer heeft..

Ik krijg er stress van!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag