Goudvis met bulten, ziek?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 17/04/2007 - 14:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Goudvis met bulten, ziek?

Sinds een paar weken hebben wij een sluiergoudvis in een aquarium. Hij groeide als kool en deed het prima. Nu zag ik dit weekend dat hij wat kleine plekjes op zijn huid kreeg, bovenop bij zijn vin en op zijn kop. Gisteren zag ik dat hij aan de onder- en zijkant van zijn buik twee grote bulten kreeg. Het lijken wel een soort wratten. Ze zijn niet echt anders van kleur, alhoewel de grootste bult een beetje bruinig lijkt. Het gekke is ook dat uit de grotere plekken / bulten een wit sliertje hangt, precies vanuit het midden van de plek. Weet iemand wat dit is en wat ik er aan kan doen? Heel erg bedankt!

di, 17/04/2007 - 19:24
plantenliefhebber

Welk kleur hebben de plekjes,wat is een sliertje?

Controleer eens je waterwaarden.

En je zegt 'een' sluiergoudvis, ze voelen zich vaak beter met meerdere (bij mij toch) hangt er vanaf hoe groot je aquarium is.

Groet.

di, 17/04/2007 - 22:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Plantenliefhebber, de twee bulten aan de onder- en zijkant zijn oranje-achtig, net als zijn huid. Alleen zitten die bulten wel in een deel van zijn huid dat toevallig wit is, dus is het wel raar dat die bulten oranje zijn maar misschien is dat toeval. Het plekje op zijn kop en vin zijn wel gewoon in de kleur van de huid daar, maar die plekjes zijn qua dikte en grootte niet te vergelijken met de bulten. De sliertjes die er uit hangen zijn een soort draadjes, precies dezelfde kleur wit als van zijn huid. Ze zijn ook niet strak, het lijken wel rafels. Per bult / plekje zit één zo'n draad. Ik weet niet wat het is en of het besmettelijk is. Onze kat drinkt water uit het aquarium. Zou hij daar iets van kunnen krijgen? We zijn enkele weken begonnen met drie sluiergoudvissen, maar al na een paar uur werd er één heel dominant en liet hij de andere twee niet meer met rust. Die ene hebben we er toen uitgehaald en teruggebracht naar de dierenwinkel. Daarna ging het even goed, maar al snel werd de vis die we nu nog hebben agressief naar de andere vis en ging in zijn vinnen bijten. Die vis raakte helemaal beschadigd en wilde niet meer eten. We hebben die toen apart in een bak gezet, maar helaas is die doodgegaan. Daarom hebben we nu besloten geen nieuwe vissen meer bij te kopen en het bij die ene te houden. Weet u wat ik het beste kan doen?

di, 17/04/2007 - 22:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oh en nog even over het water: het water is vorig weekend verschoond en het ziet er heel helder uit. Het aquarium is vierkant en ongeveer 40 x 40 x 50 (b x d x h). We hebben er een pompje in en een lamp boven. In het water hebben we waterplanten en steentjes op de bodem. Volgens mij ligt het niet aan de waterkwaliteit.

wo, 18/04/2007 - 17:57
plantenliefhebber

Ik denk aan parasieten,zoek eens op internet naar wormen bij vissen.

vr, 20/04/2007 - 17:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Mascha,

Misschien is je goudvis eenzaam en mist hij een leuk vriendje of vriendinnetje en krijgt hij daar door van die rare bulten. Geef je het beestje wel gezonde voeding? Als het na het weekend niet over is zou ik toch maar even een dierenarts raadplegen, misschien kan hij de bulten wegsnijden of heeft hij medicijnen.

Sterkte Cobus

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag