Goudvissen gaan dood door wond (zie foto)

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 11/08/2007 - 14:38
tommie36

Goudvissen gaan dood door wond (zie foto)

Hallo,

Ik heb een vijver met hierin zowel goudvissens als goudwindes. Ook zitten er een aantal goudvissen in die zwart zijn gebleven.
De afgelopen 3 maanden hebben zich op 3 vissen witte plekken ontwikkeld aan de bovenkant van hun lichaam. De plek is in eerst inmstantie wit, maar naarmate de groter wordt wordt deze van binnen rood. Tot nu toe zijn twee vissen overleden. De derde heb ik weten te vangen en ik heb hier een afbeelding van bijgevoegd.

Ik ben bang dat de vis op de afbeelding niet meer te redden is, maar ook hoop dat iemand mij kan helpen hoe deze wonden veroorzaakt worden en wat ik kan doen om de rest van de vissen te beschermen.........

Dank,

Tom

Goudvissen gaan dood door wond (zie foto)
za, 11/08/2007 - 20:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Tom.

3 maanden niets gedaan?

Niet naar een erkend vishandelaar geweest?
Niet naar je vis laten kijken?

Ai Ai Ai !

Stel je valt en je hebt een geweldige gapend gat in je hoofd, ga je er dan niet mee naar de dokter?

Ik vermoed dat jij de besmettelijke gatenziekte in je vijver heb zitten.

Sommige Goudvissen blijven zwart, andere verkleuren pas op latere leeftijd.

BEDANKT & succes!

zo, 12/08/2007 - 09:46
Sjuul

Gaten ziekte veroorzaakt door aeromonas bacterie.

De geconstateerde witte plekken is afgestorven dood weefsel, de bacterie zit in het lichaam van de vis en vreet zich van binnen naar buiten.

In een ver gevorderd stadium kun je niets meer doen en alleen maar lijdzaam toezien hoe de vis(sen) sterven.

Gatenziekte onstaat in verontreinigd vijverwater, waterwaarden die niet in orde zijn, vissen in slechte conditie, en de gatenziekte slaat toe.

Gatenziekte is te bestrijden dmv antibiotica die rechtstreeks in het lichaam van de vis(sen) wordt ingespoten, genezing alleen mogelijk in geringe aantasting. Vergevorderde aantasting maakt de vis zwakker en zal de vis ook geen weerstand meer bieden, en helpt de antibiotica ook niet meer.

Behandeling in de vijver is moeilijk omdat de bacterie in het lichaam zit, en alle produkten die aan de vijver worden toegebracht niet wordt opgenomen door de vis(sen).

Goeie raad is niet duur, in een ander topic het zelfde probleem daar blijft men produkten toevoegen aan het water.
De bacterie is moeilijk te doden in de vijver.
Vissen dokter laten komen om de rest van de vissen te laten behandelen, met vervolg kuur.

zo, 12/08/2007 - 14:16
tommie36

In eerste instantie wist ik niet of de plek wel echt de doodsoorzaak van de vis was aangezien de plek bij de andere vissen veel kleiner was. Tevens hoopte ik nog op iets eenmaligs.

De waterwaarde van de vijver zijn altijd OK geweest. Er groeien ook aardig wat planten in. Gezien de vissen 'gewoon een aantal goudvissen' zijn lijken met injecties met antibiotica me wat ver gaan. Nu ik een naam van de ziekte weet kan ik op internet verder zoeken. Bedankt voor de info tot zo ver, als er meer suggesties zijn hoor ik die graag.

Tom

Onderwerp gesloten