Goudwinde voeren ja/nee

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 12/05/2011 - 17:11
Marijke17

Goudwinde voeren ja/nee

Ik voer dagelijks mijn goudwindes (16 stuks), zodra het voer erin
komt is het een mooi spektakel om te zien. Het voer is dan ook
binnen 5 minuten opgegeten.
In de avonduren en nacht zie ik dat ze insekten eten uit de vijver.

Nu vraag ik mij af; is het eigenlijk noodzakelijk om ze bij te voeren?
Of kunnen ze voldoende eten uit de vijver halen?

Deze vraag mede ivm het feit of tijdens de vakantietijd ook dagelijks gevoerd moet worden of dat dit dan ook wat minder zou kunnen.

do, 12/05/2011 - 12:39
duvel6969

ik geef mijn windes maar een of tweemaal in de week voer,de rest vinden ze zelf door insecten te vangen en dergelijke.

do, 12/05/2011 - 13:18
Polplastron

Bijvoeren is volgens mij niet echt noodzakelijk in de meeste gevallen.
Overigens gaan er meer vissen dood en raken er meer vijvers helemaal overhoop
door te veel voederen dan door te weinig voederen.

Ik zou ze wel bijvoeren voor het plezier, maar toch meer eens een of twee
keer per week. Tijdens de vakantie kan je gerust de vissen zonder eten laten
gedurende meerdere weken.

Groeten,

Pol

vr, 13/05/2011 - 20:45
AnnaEmma

Ik voer mijn goudwindes in de maanden juni/juli en augustus een klein beetje. Niet omdat het perse nodig is maar omdat het leuk is om te zien. Telkens als ik bij de vijver sta denken ze dat er wat te eten is.

vr, 13/05/2011 - 23:16
milano12

ik ken iemand die voert zijn goudwindes helemaal niet! er zitten eigenlijk ook haast geen insecten in die bak. dus ze eten eigenlijk haast niet en overleven het toch.

groet milan

ps. eigenlijk doen ze er niets meer aan de vijver is kompleet dichtgevroren geweest en de vissen leven nog! ik heb al een paar keer gevraagd of ik ze mog overnemen want ik vind het best zielig voor die beestjes en als ze dood gaan want het zijn hele mooie beestjes!

za, 14/05/2011 - 23:21
Bommie

Zelf voer ik mijn goudwindes niet, ik heb de ervaring dat als de vijver biologisch in evenwicht is, dat er dan vanzelf veel dierlijk leven ontstaat. Eitjes en muggenlarven, wormen die bijvoorbeeld 's-nachts in de vijver vallen, maar ook kevertjes, torretjes en bijvoorbeeld dikkopjes of jonge visjes en niet te vergeten de muggen die boven het water vliegen. De goudwindes die ik erin heb leven van deze kleine diertjes, ik heb er 11 goudwindes in en heb een vijver van 2.20 x 3 meter met een waterinhoud van 3500 liter en ik bemerk dat de goudwindes zichzelf kunnen bedruipen, het enige wat ik wel doe is dat als er een langdurige warmteperiode is, dan voer ik de goudwindes wat bij met wormen, daar zijn ze dol op, of ik geef iets korrelvoer bij die warmte wat in kwekerijen wordt gebruikt. Als het water kouder wordt in de herfst en winter dan mag er namelijk niet worden gevoerd, want als de vissen dan teveel voedsel binnen krijgen, dan is de kans groot dat er verstoppingen ontstaan, wat dan funeste gevolgen zou kunnen hebben, de vissen gaan dan namelijk duikelen, doordat de zwemblaas in de verdrukking komt. Dus in principe is het eigenlijk niet echt noodzakelijk om ze bij te voeren als de vijver in biologisch evenwicht is en er voldoende zuurstofplanten in staan.

Groetjes,

Riber

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag