Hallo allemaal, Ik ben Daniel

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 22/04/2009 - 02:38
zwervertje

Hallo allemaal, Ik ben Daniel

Hallo allemaal,

Ik stel mezelf eerst even netjes voor:
Mijn naam is Daniel, en heb zins vorrigjaar een nieuwe hobby.
U raad het al... Het is de vijver. Ik weet nog niet heel veel, maar wel de nodigge dingen. Ik lees graag de vragen van een ander, en zal ze ''als ik kan'' ook beantwoorden. Verder hoop ik hier ook veel te leren en als ik zelf een vraag heb, zal ik die ook zeker stellen. Morgen zal ik een paar foto's laten zien van mijn nieuwe vijvertje ((die nog niet helemaal af is))

Vorrigjaar heb ik een vijver gemaakt van houd en plasticfolie,
Heel dom van mij, maar waar ik wel van geleerd heb, is dat een vijver niet simpel een gat in de grond met wat plastic is.

De plastic was binnen de kortste keren rot door de UV straling van de zon.
Ik wist dat de vijver de winter hierdoor niet zou overleven.
Heb daarom de vijver leeg gehaald, en heb mijn vissen zo lang (niet lachen) in de schuur gehouden. Dit met de gedachten ''hier zullen ze niet'' bevriesen. Wel dus! Ik had gelukkig niet veel vissen. De helft was er namelijk al in 1 nacht uit gesprongen ((water niveau te hoog))

In de winter na een nacht stenge vorst was het water bevroren. De pomp heeft al het water van beneden af er uit gepompt en op het ijs gegooid via een watervalletje. Hierdoor was de bak helemaal overgelopen en zat er geen water meer in mijn vijver. Het laagje water wat er nog in lag en niet weg gepompt kon worden was ook bevroren.
Vissen op hun kantje in de ijs, 4 vissen hebben dit overleeft.
Deze 4 vissen heb ik aan mijn overbuurvrouw gegeven. Die heeft ook een grote vijver.

Ik begon mijn vissen te missen, (dit heeft geen week geduurd)
Heb nu weer opnieuw een vijver gemaakt(een simpele). En wil graag meer leren over het onderhouden hiervan, en daarom ben ik hier.

PS let niet op mijn schrijf fouten a.u.b, ik heb namelijk Dyslectie.

Groeten,

Zwervertje

wo, 22/04/2009 - 20:03
zwervertje

Foto 1

Hallo allemaal, Ik ben Daniel
wo, 22/04/2009 - 20:03
zwervertje

Foto 2

Hallo allemaal, Ik ben Daniel
wo, 22/04/2009 - 21:15
zwervertje

hallo allemaal.

zo als beloofd, de foto's

ik ben nog heel druk met die berg stenen bezig. als het af is dan
zet ik er nieuwe foto's op. :)

groetjes,

Zwervertje

wo, 22/04/2009 - 21:34
RdB

Bedenk wel dat als je vijver zo bovengronds is deze eveneens volledig zal bevriezen. Een zeker veilige diepte is 80cm. Toegegeven dat we winters waarin dat nodig was al in geen 16 jaar of meer gehad hebben. Verder zal het tussen bebouwing nooit zo hard vriezen. Maar een waterbak bovengronds bevriest zelfs bij een matige winter volledig.

Ruud

wo, 22/04/2009 - 21:47
zwervertje

dat is nuttig info dat je me geeft,, thnx daar voor ruud!

groeten,

Zwervertje

do, 23/04/2009 - 03:27
schonevijver.nl

Tenzij je d'r in de winter een bruissteentje in hangt met daaraan een luchtpomp die in de schuur staat..

do, 23/04/2009 - 15:23
birdwatcher

als een vijver helmaal doorvriest helpt een bruissteen ook niet,
door het bewegen zal het water niet zo snel vastvriezen maar het water raakt wel onderkoeld en daar kunnen je vissen ook niet tegen.
gr Dirk.

vr, 01/05/2009 - 16:16
Wendys

Ik heb ook een mini-vijvertje bovengronds staan. Deze winter was inderdaad spannend. Ook het bijna leeglopen van de vijver heb ik meegemaakt. Een bruisbal is een noodzakelijk hulpmiddel, elke dag kokend water om een gat open te houden. Ik dacht dat ik ook fishsticks had maar wonderwel kwamen de vissen boven eten zoeken zodra het stopte met vriezen. Ik heb wel visjes gekregen uit een andere vijver, deze hadden al een winter buiten doorgebracht zodat deze al gehard waren tegen de koude. Vissen die je koopt zijn jong, groot gebracht in warm water en kwetsbaar. Ik heb meer problemen in de zomer met de vervuiling van het water door de warmte. Als de bovenste laag bevriest moet je een beetje water uit de vijver laten zodat je een luchtlaag krijgt tussen het water en het ijs, op die manier kunnen de giftige gassen van de planten weg en bevriest de rest niet zo gemakkelijk.

Onderwerp gesloten