Het zachte weer...

13 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 10/01/2007 - 13:23
RP1

Het zachte weer...

Door het zachte weer zwemmen al mijn vissen druk rond aan het oppervlak... Is het nou slecht voor de vissen of niet dat de winterrust wordt verstoord door dit weer,of krijgen ze hier juist nieuwe energie van ?

Het zachte weer...
wo, 10/01/2007 - 13:25
RP1

Leuk trouwens om te laten zien hoe de vijver er in de zomer uitziet :

Het zachte weer...
wo, 10/01/2007 - 21:57
landrover

Nee, hoor. Voor de vissen is het helemaal niet slecht. Een echte winter is ook voor koudwatervissen een zware beproeving: om die reden moeten ze ook zo gezond mogelijk de winter in gaan. De winter is tot nu toe zo zacht, dat de vissen het nog niet moeilijk hebben.
Ook mijn vijver is nog niet geheel in rust: de vissen bevinden zich veelvuldig aan het oppervlak en waternavel, aarvederkruid en waterviolier doen het prima: het aarvederkruid groeit zelfs behoorlijk.

do, 11/01/2007 - 08:52
Sjuul

Dit is zeker slecht en niet een klein beetje, waar wordt dat toch vandaan gehaalt dat het niet slecht is.
De vissen hebben zich voorbereid op de winter, van winter is totaal niets te merken dit is puur herfst weer, wat ooit de koudste dag van de winter moest zijn is nu de warmste geweest.
Als de vissen rond zwemmen verbruiken ze energie, ook bij mij zijn de vissen aktief, zelfs zo aktief dat ze gevoerd moeten worden.
Als plots koning winter zijn intrede doet waar ik niet raar van opkijk kan dit nare gevolgen hebben voor de vissen, met name een temperatuurschock.
Dit weer is te vergelijken met die abnormale mensen wat werken in de winter met een VIJVERVERWARMING, het enige voordeel wat zij hebben is dat de verwarming niet aan hoeft.
Voor alles is dit notabene slecht als dit weer blijft aanhouden dan onstaan vroege uitlopers, aan planten, struiken, bomen als het dan plots begint te vriezen zal dit ook gevolgen hebben.
Het vorig jaar heeft de koude ook lang aangehouden en heeft zeker gevolgen gehad, om maar even 1 ding aan te halen de STOOKKOSTEN.
De extreme warmte periode heeft ook gevolgen gehad, mislukte oogst van aardappelen, maïs en andere produkten.
Voor de mens is dit meer een voordeel ? er hoeft lang niet zoveel gestookt te worden, en onze lichaamstemperatuur is altijd konstant en die van de vissen niet.
Ik heb de vorige week een documantaire gezien dat de dierentuinen zich zorgen maken over de BEREN die niet in winterslaap komen... Die kopzorgen hebben ze omdat de BEREN geen voorraad nemen om de winter door te komen.
Menig vijverhouder maakt zich dezelfde kopzorgen, diezelfde kopzorgen als de vissen verzwakt uit de winterperiode komen.

Domme vragen bestaan niet maar wel domme antwoorden.

Sjuul

do, 11/01/2007 - 11:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is logisch dat beren nu met deze temperaturen niet in de winterslaap komen; ze horen hier ook niet maar in nog veel koudere gebieden.
Wij mensen halen allerlei dieren hierheen waar zij in de natuur niet voorkomen.
De natuur zorgt best goed voor zijn bewoners. Met het mooie weer blijven veel planten groeien die weer als voedsel voor de vissen fungeren!

do, 11/01/2007 - 12:10
Sjuul

@Anoniem dat is zever, het is niet alleen voor de beren maar ook voor andere levende wezens, dus EGELS behoren hier ook niet thuis dan!
Ik beschrijf wat de gevolgen zijn van deze vraag of het kwaad kan!
Of dat nu een beer is of een vis maa

vr, 12/01/2007 - 16:42
landrover

Sjuul,

Wist je wel dat het gebruik van hoofdletters op internet overkomt als schreeuwen? Je hoeft dus niet steeds " beren" te schreeuwen.
En hoe haal je het in je hoofd om mijn antwoord af te doen als "dom"?
Ik heb een andere mening dan jij, maar dat maakt mij nog niet dom!
Ik ben me er terdege van bewust dat het voor de vissen zwaar is als er een plotselinge koude- of vorstperiode intreedt.
Maar tot nu toe, onder de huidige omstandigheden (!), hebben de vissen het nog niet moeilijk. De temperatuur van het water is met 7 graden celsius behoorlijk constant en de vissen varen daar wel bij, alsmede een aantal planten-soorten. Ik weet dat het al lang erg zacht is, maar het is in ons klimaat volkomen normaal dat het deze week 8 graden boven nul is en volgende week 5 graden vriest. Pas dan krijgen de vissen het moeilijk. Nu niet. Ik weet ook niet wat er komen gaat tussen nu en begin april, maar tot nu toe hebben de vissen het makkelijk en dat kun je zien ook.
Ik ben niet dom. Jij bent neerbuigend over mensen met een andere mening en je schreeuwt voortdurend in je berichten.

vr, 12/01/2007 - 17:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ach Landrover...busje komt zo.

Met hoofdletters wordt iets duidelijk gemaakt wat anders over het hoofd gezien wordt.

De huidige klimaat die nu heerst is niet normaal.
Waar voor een aantal jaren nog geschaatst werd en sneeuwballen gegooid en sneeuwpoppen gemaakt werden is het op dit moment veel te warm.

Sjuul is niet neerbuigend, maar heeft al vele mensen van goede informatie voorzien als het om pompen, vijvers, en vissen ging.

Succes!

vr, 12/01/2007 - 18:17
Sjuul

Ja dat weet ik landrover , maar ik haal iets aan van een citaat, het is dan ook gemakkelijker als er cursief, colors of met een quote gewerkt kon worden zoals op andere fora.

Vergelijk dan jouw antwoord met het mijne, nu zou ik dus neerbuigend moeten zijn omdat jij een andere mening hebt, Niet dus Ik ben niet neerbuigend over iemand die een andere mening heeft, mijn mening is duidelijk omkleed op het feit dat het wel slecht is voor de vissen dat de winterrust is verstoord..

Nu zeg je dat je er terdege van bewust bent dat de vissen het moeilijk hebben als het weer omslaat, de winterrust is toch verstoord..

De vraag was : is het slecht voor de vissen nu de winterrust is verstoord?
volgens jou dus niet.
ik hrb je niet bestempeld als dom, maar het antwoord als dom dat is een groot verschil.

Sjuul

ma, 15/01/2007 - 18:43
landrover

Sjuul,
Dat vind ik een redelijk antwoord. Alhoewel ik het nog steeds niet met je eens ben en mijn bewering ook niet "dom" was, maar alleen afwijkt van jouw mening. Onder "verstoren van de winterrust" zou ik verstaan: het intreden van een plotselinge periode van zacht weer na een periode van kou. Volgens mij is dat tot nu toe niet gebeurd, in ieder geval niet in mijn vijver.

En Goudvisweter: jij kunt er blijkbaar slecht tegen dat mensen er een andere mening op nahouden dan jij. Je weet onget***eld veel over vijvers maar overduidelijk niets over netiquette: het gebruik van hoofdletters staat voor schreeuwen. En dat busje mag je houden: ik hoef jouw busje niet.

di, 16/01/2007 - 00:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ach Landrover...Kevertje komt zo.

Nee hoor het maak mij niet uit of mensen een andere mening op na houden.
Zolang het maar de juiste is.
En dat is vaak niet het geval.

Wat hooftletters gebruik...wordt toch eens volwassen.
Het gaat om de info welke je geef aan de Forum bezoekers.
En hoe je het schrijf maak helemaal niets uit...als de ander het maar begrijp.

Daar gaat het om, en niet anders.

Succes!

wo, 17/01/2007 - 22:08
landrover

Kevertje komt zo? Pas op dat je niet met rollator en al in je vijver kukelt, man!
Ja, ja. Iedereen zijn eigen mening, zolang het maar de jouwe is zeker.
En doe eens wat aan je spelling.
En over die hoofdletters: ik zou zeggen, vraag eens rond. Oh nee, je weet alles al. Niemand hoeft jou nog wat te vertellen. Da's waar ook.

do, 18/01/2007 - 01:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hahaha....sorry dat ik met mijn rolator over je teentjes ben gereden Landrover.
Dat het niet al te pijn mag doen.

Verder....je heb helemaal gelijk.

Heb je eindelijk ook een keer je zin.

Verder ga ik niet meer op je flauwekul in.

Succes!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag