hoe maak ik een vervuilde vijver terug proper?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 19/05/2005 - 22:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoe maak ik een vervuilde vijver terug proper?

ik heb sinds een paar weken een nieuwe woonst en achterin de tuin ligt een vijver van ong. 75cm diep, 1m breed en 2m lang. de vorige huurders hebben hun vijverinstallatie uiteraard meegenomen naar hun nieuwe woonst met als gevolg dat die vijver er hier nogal vuil uit begint te zien. ik zou hem graag terug proper krijgen, maar aangezien ik niets over vijvers weet is nu mijn vraag wat ik mij daarvoor moet aanschaffen?
- een pomp (wat voor één moet dat dan zijn, want ik zag op internet al waterpompen en luchtpompen)
- een filter (dezelfde vraag als hierboven: wat voor iets moet dat zijn, ik heb hier al dingen gezien van filters die precies niet aangesloten zitten op die pomp, en andere die wel aangesloten zitten)
nog iets?

za, 21/05/2005 - 11:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lees eens wat berichten op dit forum , zo heb ik al het nodige opgestoken .
En verder op de site van Ada Hofman , https://tinyurl.com/y5guy67g

Zelf probeer ik mijn vijver vooralsnog zonder filters e.d. goed te houden.

Groetjes en succes ,
Huub.

za, 21/05/2005 - 12:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

op de site van oase en velda krijg je ook goede uitleg over vijverbenodigdheden, er is waarschijnlijk ook wel een vijverwinkel in je buurt. wat je eerst voor jezelf moet uitmaken is wat je ermee wil doen. wil je er een fonteintje in, dan moet je een pomp hebben. wil je er vissen in, dan moet je een goede fdilter hebben, want anders krijg je hem moeilijk proper. ikzelf heb er een filter van Velda in een pomp die mijn vuilwater oppompt en tegelijk een fonteinte heeft en een luchtfilter die extra zuurstof voorziet

wo, 31/08/2005 - 19:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb zelf ook ongeveer een vijver van die afmetingen, en kampte tijden met groenig ondoorzichtig water. Ik probeerde van alles tot zelfs een biologisch filtersysteem aan toe maar niets hielp echt.
Uiteindelijk heb ik met een zelf gecreerd moerasplanten "eilandje" in de vijver het probleem weten te tackelen. Ik heb een goedkoop plastic tafeltje(60 cm hoog) gekocht en dit op de bodem geplaatst. Hierop heb ik 4 grote bakken met allerlei waterzuiverende moerasplanten gezet. Binnen een aantal weken was het water al gelijk een stuk helderder. De constructie oogt al snel natuurlijk omdat de planten binnen een paar maanden over de rand groeien. De huiskikker gebruikt het eilandje regelmatig om even bij te kleuren.

Rolf

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag