Hoe zie ik het verschil tussen koi's

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 06/05/2009 - 16:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoe zie ik het verschil tussen koi's

Hallo,

Nu worden er koi's aangeboden uit verschillende landen, de bekenste uit Japan en Israël. De duurste zijn uiteraard uit Japan, hoe kan ik zien of koi's uit Israël niet worden aangeboden als afkomstig uit Japan ( prijstechnisch ). Er zijn zelfs kwekers in Brabant die vissen leveren aan diverse winkels en deze worden uiteraard niet aangeboden als inlandse kweek . Al met al vindt ik het wazig of een vis wel zijn prijs waard is.

Hans

wo, 06/05/2009 - 16:05
birdwatcher

helemaal gelijk Hans,het verschil zit in de prijs.
er wordt flink gefraudeerd in dat wereltje.
gr Dirk.

wo, 06/05/2009 - 17:31
schonevijver.nl

Klopt Hans,

Er wordt nogal wat gesjoemeld in die wereld, het zijn met recht Koiboys ;)
Ze hebben helaas geen vlaggetje van het betreffende land op hun rugvin dus het enige dat er op zit is een betrouwbaar adres te zoeken als je zeker wilt zijn dat het een Japanse speciaal geimporteerde koi is.
De betrouwbare adressen houden meestal een show als ze weer eens een partij geimporteerd hebben en hebben de naam van de kweker op de bakken staan, al geeft dat natuurlijk ook allemaal geen enkele garantie.

Het is en blijft wazig of de vis niet te duur wordt betaald, maar misschien moet je je wel afvragen of in het algemeen de Japanse koi niet veel te duur worden verkocht.
Veel van de liefhebbers zien de Japanse als de enige echte maar is dat eigenlijk wel zo? Er is toch ook niets mis met een Israelische of Nederlandse koi?

Groet, Schonevijver

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag