kikkerdril en waterkwaliteit

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 06/04/2005 - 13:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

kikkerdril en waterkwaliteit

Vorige zomer hebben wij een vijver aangelegd, zonder filter op te proberen of we de vijver in biologisch evenwicht kunnen krijgen. Dit gaat vrij goed want de vijver is aardig helder.
Nu zitten er 4 paartjes kikkers in en die hebben afgelopen weekend heel veel kikkerdril in de vijver 'geloosd', betekent dit dat de waterkwaltieit goed is of heeft dit niets met elkaar te maken? Kan ik de kikkerdril laten liggen of er beter uithalen voor de waterkwaliteit?
of gaan de vissen (elritsen, shubinkins, goudvissen) dit opeten o.i.d.?

Alvast bedankt voor de reacties!

groeten Anke van Minnen

wo, 06/04/2005 - 16:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bruike kikkers kiezen voor ondiep water, in de buurt van hun overwinteringsplaats. Dat ze voor Uw vijver hebben gekozen betekend dat de waterkwaliteit redelijk is (mischien ook wel uitstekend), een erg slechte waterkwaliteit vermijden ze meestal. Ze leggen hun eieren zoveel mogelijk bij elkaar zodat er binnenkort zoveel mogelijk kikkervisjes aanwezig zijn. Op deze manier proberen ze te voorkomen dat alle kikkervisjes worden opgegeten. Voor de kikkerviejes is het het beste om de vissen uit de vijver te halen, maar dat was niet je vraag, geloof ik :-) De jonge kikkervisjes zullen de restanten van het kikkerdril uiteindelijk wel opeten dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Een deel (groot deel) van de kikkervisjes zal wel worden opgegeten door de vissen.

wo, 06/04/2005 - 17:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Anke

Lief he die kikker paartjes:-)))))
Dat dachten wij dus ook maar nu na een paar jaar verder weten we van ellende niet meer hoe we er van af moeten komen we hebben zo,n vreselijke grote kikker fam en als die allemaal hun kikkerdril lozen is het echt niet leuk meer.
Het zal zeker zo zijn dat je water hebt dat zeer naar de parende kikkers hun zin is vandaar je ze veel ziet.
Wat wij wel hebben gedaan om groter leed te voorkomen is ze parend en al te vangen en met de grootste zorg brengen we de drukte makertjes naar de achter gelegen singel waar ze nog meer ruimte hebben om hun fam uit te breiden.
Ik wens je heel veel kikker plezier toe.

Groetjes Anitaxxx

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag