koi s

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 26/07/2006 - 15:33
visvriendje

koi s

help ik weet het niet meer mijn kois sterven heb nu al vanalles geprobeert ben al naar dierenkliniek in merelbeke geweest met zieke koi hebben alles gechekt water getest stalen van vis genomen hij bloede uit kieuwen hing lusteloos hij had geen parasieten hebben me biosol meegegeven heeft niets uitgedaan vis is gestorven hier volgt uitslag van dierenkliniek diagnose:bacterieel aeromonas (neg flavobacterium behandeling :zout,neomycine cfr antibiogram informatie; typische flafo letsel op kieuw echter geen kiemen te zien op hc in afwachting van bacteriolgie en ab gram laten starten met zout 3gr per liter resultaat bacteriologie kieuw: negatief voor flavobacterium columnare wel mooie cultuur van aeromonas, antibiogram resistent aan flumequine, enrofloxacine triethoprim,tetracyclines,nitrofurazone,intermediair voor colistine, gevoelig aan neomycine, gentamicine amoxycilline+clavulaanzuur,ceftiofur,apramycine,sulfonamiden enampicilline nota KH:mogelijk koi herpes virus?kan ook driehoekige necrotische kieuwletsel geven dat was uitslag van kliniek heb ondertussen wel al visluis op vissen gezien help ik weet het niet meer!

do, 27/07/2006 - 12:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Visvriendje, heb je recent Koi aangeschaft en uitgezet in jouw vijver?

Ik maak op uit je laatste stukje dat de Koi mogelijk het KHV Virus kan hebben?
Wanneer dit het geval is zal 100% komen te overlijden.
Tegen het KHV is nog GEEN enkel medicijn beschikbaar! Maar er zijn resultaten dat wanneer het KHV betreft er toch nog Koi zijn die deze ziekte kunnen overleven als het inderdaad KHV is.

Het enige dat dan helpt is het water op een temperatuur te brengen tot een 30 á 32 graden voor 2 weken samen met zuurstof toe te dienen en het dan na 2 weken langzaam terug brengen tot de normale water temperatuur. STOPPEN MET VOEREN BIJ DEZE BEHANDELING.
Door de hoge temperatuur wordt het afweersysteem enorm aktief van de Koi, en bouwt de Koi weerstand op tegen het virus.
Het VIRUS wordt niet GEDOOD de Koi blijft dus drager van het Virus.

Er zijn verschillende kenmerken, symptomen en gedrag van de Koi waaraan men kan denken als het KHV betreft.
Kieuwverkleuring, kieuwnecrose, luchthappen, rusteloos hangen in het water, slijmhuid die loslaat, vermageren, niet eten, schrikachtig gedrag, ingevallen ogen, dicht geknepen kieuwen, bleke plekken op de huid, verkleuring, enz, enz,

veel, veel, succes en goede moed,

Sjuul

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag