Losse deeltjes tegen wand/bodem

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 04/04/2007 - 21:00
Jamming

Losse deeltjes tegen wand/bodem

Bij ons nieuw huis is ook een vijver aanwezig van ong 18m3. Vijver heeft schuin aflopende wanden en een diepte van max 1m. Er zitten een 15-tal kois in. Ik heb afgelopen weken de filters schoongemaakt en bacterien toegevoegd (belangrijkste is een biologische filterton van 1,2m doorsnee, heb deze voor groot gedeelte voorzien van nieuw sustraat). Voor de ton is een UVC-unit van 75W (is denk ik wat veel, maar ja was al aanwezig), deze heb ik schoongemaakt en voorzien van nieuwe lamp. De waardes zijn nu KH=7 GH=11 PH= 7,5-8,5. Tot zover mijn 'werken'.

Het enige wat ik nog moet doen is nieuwe vijverplanten plaatsen, want buiten wat riet, 2 lelies en nog 2 losse planten (weet niet wat voor soort) zit er niets in.

Nu is afgelopen week het water al veel helderder geworden, maar wanneer de vissen nogal actief zijn is de vijver zo weer troebel doordat de deeltjes van de wanden 'stofwolken' veroorzaken. Wat kan ik daaraan het beste tegen doen, ben nl nog een leek op vijvergebied en wil geen fouten maken (bv met producten).

Het is een beetje lang verhaal geworden, maar hoop dat de situatie zo duidelijk genoeg is.

Gr, Chris

wo, 04/04/2007 - 22:51
Tommeke

ja het water zal wel proper worden met de grote uv lamp maar ik vrees meer voor de kleine filter ga diene het wel aankunne ? wat kan je doen tegen dat zweef vuil er voor zorgen dat de pomp alles mee opzuigt roer het eens op en hang een panty aan de uitlaat van de filter . producten worden moeilijk maar ken wel een goed daarvoor van oase "kristal clear " wel kostelijk maar na een kwartier is u vijver helder dat zorgt er voor dat het kleine vuil samenklontert en zo makkelijker te filteren is .

do, 05/04/2007 - 01:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Chris.

Over filters en pompen ga ik niet.
Daar is Sjuul meer in gespecialiseerd.

De waardes in je vijver is redelijk goed.

Je zou je wanden van je vijver eens met een stofzuiger kunnen schoonmaken.
Deze kun je kopen ofwel huren bij de vishandelaar.

Lange verhalen Chris is juist goed, dat schept duidelijkheid hoe het met jou vijver is.
En hierop kunnen wij beter reageren.

Succes!

do, 05/04/2007 - 09:44
Sjuul

Ligt eraan waar door de stofwolken worden veroorzaakt, naar mijn gedachten word dit door het substraat veroorzaakt, omdat je omschrijft heb deze voor een gedeelte vernieuwd met substraat.
Substraat geeft een lichte substantie af voor een bepaalde tijd, en zal het water een beetje troebelachtig uitzien (melkachtig).

Dan zijn koi en niet kois wroeters van aard en kunnen hierdoor de neerslag afkomstig van het substraat doen opdwarrelen.

Kun je een foto maken van de biologische filterton, want een ton van 1,2 m doorsnee lijkt mij meer op een vortex. Als het een vortex is dit geen biologische filterton.

Sjuul

do, 05/04/2007 - 11:20
Jamming

Ik zal even wat afbeeldingen op dit forum zetten voor verduidelijking (bio filterton zal al een verkeerde benamig van mijn kant zijn.....)

Losse deeltjes tegen wand/bodem
do, 05/04/2007 - 11:20
Jamming

Vijver

Losse deeltjes tegen wand/bodem
do, 05/04/2007 - 11:21
Jamming

Filter + watervalletje

Losse deeltjes tegen wand/bodem
do, 05/04/2007 - 12:15
Jamming

Wand (met veel losse deeltjes)

Waar de tegels liggen is ruimte voor beplanting (60cmx25cm). Aan de linkerkant van het bruggetje (zie foto boven) heb ik 3 van zulke plateau's op 20cm diepte. Nu ik toch bezig ben, welke planten raden jullie mij aan en wat voor maat manden zal ik gebruiken?

Gr, Chris

Losse deeltjes tegen wand/bodem
Onderwerp gesloten