Natuurlijke vijver

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 30/05/2013 - 18:14
Kees55

Natuurlijke vijver

Hallo ik zal me even voorstellen, mij naam is Kees en ik heb vorig jaar een boerderij in Diepenheim gekocht. Achter op het land ligt een oude veedrinkplaats van 10 bij 15 die ik heb laten uitdiepen tot ca 1 meter. Plan is de vijver ca 3 x zo groot te maken in een L-vorm met verschillende niveaus. De stand van het grondwater is behoorlijk hoog en er staat altijd voldoende water in, de ene keer wat minder dan de andere keer. Het is dus grondwater + water van de regen.

Wat is nu de beste aanpak om hier een mooie natuurlijke vijver van te maken waarbij waterplanten en waterminnende planten het werk doen om e.e.a zo schoon en helder mogelijk te maken, met een goed klimaat voor alles wat er aan vissen, kikkers/salamanders goed in zou kunnen leven. Het hoeft geen kraakhelder water te worden maar het zou wel leuk zijn als je wat kunt zien. de bodem is wit zand.

Kees55

Berichten: 1
Geregistreerd: do 30 mei 2013, 14:46

Share on facebook Share on twitter
Share on emailMore Sharing Services
Omhoog

vr, 31/05/2013 - 00:17
Draco

Volgens mij hoef je daar na de aanleg weinig voor te doen, hier in het bos zijn poelen gegraven met een zandbodem. Deze zijn glashelder en er heeft zich inmiddels zelfs kranswier gevestigd. Je kunt natuurlijk wel een aantal soorten waterplanten aanplanten. Kikkers en Salamanders komen er vanzelf evenals insecten libelles, schaatsenrijders, waterkevers. Bij de overgang van larve tot libel of waterjuffer, zijn plantenstengels van nut.

Onderwerp gesloten