nieuw vijvertje

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 14/03/2007 - 10:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

nieuw vijvertje

Ik heb gistern mijn nieuwe vijvertje gevuld met water. Om het water een beetje warmer te maken heb ik er een paar emmers heet water in gedaan. ik denk dat het nu ongeveer 15 gr is.
Moet ik nu eerst nog een pompje inzetten met een filter, of mogen de visjes er al meteen in met de plantjes. de visjes zitten nu in een plestik bak in de keuken

wo, 14/03/2007 - 12:05
Sjuul

Waarom heet water toevoegen om de temperatuur te verhogen!Fout, het heeft geen zin om met heet water te vullen koelt toch af naar de buitentemperatuur. je kunt daar nu dan ook geen vissen inzetten ivm met het te hoge Temperatuur verschil.

Normaal wordt de vijver eerst ingericht water/waterplanten,pomp/filter vijver enten, en dan pas de vissen.
Tevens is het te vroeg voor de tijd van het jaar om nu al te gaan beginnen met vissen uit te zetten.
De vishandelaar die jou de vissen heeft verkocht is geen vishandelaar maar een VISBOER en die naam is nog te goed voor die persoon.

Ik weet niet of die vissen binnen of buiten gezeten hebben, maar ze zitten nu weer binnen in een teil water wat ook nu ook weer een andere temperatuur heeft dan dat van buiten of waar ze ingezeten hebben. Dus als je nu die vissen in de vijver zet bestaat de kans dat ze een temperatuur schok krijgen en op z'n laatst morgen bovendrijven.

wo, 14/03/2007 - 12:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

die man van de tuinwinkel zij dat die visjes koud bloed hebben dus in koud water kunnen. moet ik die visjes in diebak laten zitten of buiten zetten en heolang duurt dat

wo, 14/03/2007 - 13:36
Sjuul

Dat heeft daar niets mee te maken met koudbloed, koudbloedig wil zeggen dat de vissen zich lichamelijk aanpassen aan de temperatuur en hun omgeving en hierdoor de stofwisseling omlaag gaat.

Ons lichaam heeft konstant een temperatuur van 37 graden of het nu warm of koud is, bij vissen is dit dus niet het geval.
Toch kunnen vissen een plotse temperatuurs verandering niet verwerken en treed een temperatuurshock op.

Hoe lang dat het duurt weet ik niet kan verschillend zijn, de vissen moeten wennen aan een andere temperatuur water, het water in de teil is warmer dan dat van de vijver, 10 liter water koken gaat sneller tegenover 100 liter water aan de kook brengen.
Een vijver met 1000 liter water is sneller op temp dan 1 met 20.000 liter bij een buiten temp van 18 graden.

wo, 14/03/2007 - 18:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Toch weer schrijnend om te lezen wat voor een zwakzinnigen in tuincentra werken, Ach wat zal zo,n verkoper het dierenleed ook intresseren hij heeft weer wat omzet gemaakt..

Succes met je valse start iig. Ga eens wat lezen en verdiep je beter zelf in de materie, dan heb je meer plezier van je hobby.

wo, 14/03/2007 - 19:22
Sjuul

Precies Hannes daar draait het nu tegenwoordig om, omzet behalen, het hoe en wat of aanbevelen, dierenleed of menselijk leed telt niet meer, enkel dat de pocket gevuld wordt.

Het ergste is natuurlijk bij dergelijk soortgevallen als de vissen het niet overleven dat je als mens terug gaat voor nieuwe vissen of om verhaal te halen.
Het aller ergste vind ik dan dat ze dan gaan zeggen (komt voor) dat het te maken heeft met een ziekte! die er helemaal niet is.
Ze smeren je een X aantal produkten aan voor een X bedrag en nog wat nieuwe vissen, en doen er 1 gratis bij om het leed wat te verzachten, en krijgt men als persoon de indruk das een vriendelijke visboer.
Maar ze durven er niet vooruit te komen dat het in feite de fout is van de Visboer zelf, en voelen zich hierdoor niet verantwoordelijk.

wo, 14/03/2007 - 20:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Idd Sjuul ik heb ook voorbeelden gezien waarbij ze het dan vrolijk op ziekte gaan gooien met 1 of ander nietszeggend verhaal hoor ik ze dan de nietsvermoedende klant op arrogante wijze (adviseren) dat ze maar beter nog eens geld uitgeven aan medicijnen. Zelfs Vijvercentra zijn hier niet van gevrijwaard :(

Gelukkig ken ik ook een aantal goede zaken die wel hart voor het hele vijveren hebben al zijn die wel in de minderheid imho.

do, 15/03/2007 - 01:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is diep en diep treurig dat nog steeds mensen vissen gaan kopen bij een Tuincentrum en of een Dierenspeciaal zaak.
Twee winkels die totaal geen bal verstand van vissen hebben.

Jammer is het helaas ook dat er mensen zijn die zich niet eerst gaan verdiepen in het hele vijvergebeuren.
Maar lukraak een kuil graven in de tuin, folie erin en hup volgooien met vis, met alle nare gevolgen van dien.

Sorry...ik heb er geen woorden meer voor.

Succes!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag