Opgejaagde koi

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 29/05/2006 - 13:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Opgejaagde koi

Ik heb een koi die achterna werd gezetten door andere vissen. Het lijk wel of ze hem uit de vijver wilde hebben. Wij hebben hem goed bekeken en zagen er niets vreemd aan. Nu heeft hij op eens een opgezetten buik en het lijkt wel of er groene alg op zijn lijf zit. Hij eet goeden wij merken verder niets aan hem
Wat is hier de rede van en wat moeten wij doen.

Tineke

ma, 29/05/2006 - 15:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Effe kort door de bocht en bedoel ik het niet kwaad.

Je kunt op geen enkele manier met het blote oog zien ook al heb je de Koi goed bekeken of deze iets heeft of mankeert.
Het enige wat je kunt waarnemen is het gedrag, een wond(je) of schimmel, voor de rest kan je bacteriën of parasieten enkel via een microscoop onderzoek zien.

Als ik zo je bericht lees dan denk ik dat de Koi kuit op heeft en een vrouwtje is, en de mannetjes vis(sen) jagen nu achter haar zodat ze het kuit kan gaan schieten en die willen het bevruchten.

De groene aanslag wat je vermeld op de Koi dat antwoord moet ik je schuldig blijven en heb ik geen verklaring voor, ofwel heeft de Koi het van zijn eigen, afhankelijk van over welk soort Koi we het hebben. Ik bedoel hiermee dat ik ook een Koi heb die groen ziet en dat is een Chagoi.

wo, 31/05/2006 - 11:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo in deze tijd van het jaar gaat je koi kuit schieten en willen de mannetjes haar bevruchten dit doen ze door met hun kieuwen lang de biuk te gaan van het vrouwtje als het kuit er dan uitkomt gaan ze he bevruchten. als je geluk hebt krijg je binnenkort kleine visjes

Onderwerp gesloten