Pond guard van velda

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 21/07/2008 - 23:52
johan s

Pond guard van velda

Is er al iemand die de pond guard van velda in gebruik heeft.
De pond guard is een nieuw produkt van Velda met als doel katten en reigers te verschuwen door middel van enkele licht flitsen en die geluiden van een roofvogel produceert. het apparaat werkt tot 20 meter afstand en in een hoek van 180°. Is te koop in de handel voor 139 euro.
Graag reactie, groeten Johan S.

wo, 23/07/2008 - 09:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb hem op het werk staan
mensen schrikken er wel van
het geluid die het apperaat maakt ik het geluid van een roofvogel
en een roofvogel is een natuurlijke vijand van de reiger
in theorie moet het werken
maar als je het geluid aan hebt jaag je ook kleinere vogels weg
dus ook vogeltjes die je miss wel in de tuin wil hebben
je kunt ook alleen de lichtflits aanzetten
je kunt het vergelijken met een flits van een fototoestel
het is een zeer krachtige flits
ik denk dat het in de praktijk ook werkt

groeten jeroen

do, 24/07/2008 - 20:40
Droopy'ke

Hoi,

Ik heb de Pond Guard van Velda ook aan de vijver staan.
Deze afschrikker moet je natuurlijk gedurende de dag niet aanzetten aangezien reigers meestal tijdens het ochtendgloren op jacht gaan.
Anders gaan telkens de buren schrikken.:)
Een poes daarentegen zal zich waarschijnlijk niet veel aantrekken van het uur van de dag om een vis te verschalken.

Bij valavond zet ik 'm aan en dan gaat hij zichzelf 'scherp' stellen.
Wordt het dan donker, dan schakelt de guard zichzelf uit (er komen toch geen reigers) en bij het eerste zonlicht dan gaat hij zich terug op 'stand by' zetten.
De reiger die dan komt zal het geweten hebben: enkele felle lichtflitsen en een paar keer het geluid van een roofvogel komen dan over hem neer.
Met als resultaat dat hij dan de benen neemt.

's Morgens zet ik de guard dan terug uit zodat andere vogeltjes niet op de vlucht slaan telkens iemand in het bereik van de pond guard komt.
En dit systeem werkt: onze tuin zit vol van vogeltjes met her en der verschillende nestjes (zelfs in de Blauwe Regen die nabij het terras staat).

Nog iets: de guard detecteert dieren vanaf de grootte van een poes.
Dus voorbij vliegende meesjes, mussen, duifjes enz. hebben geen effect op dit apparaat.

Op bijgaand foto'tje zie je Pond Guard aan onze vijver staan (gele pijl)

Droop

Pond guard van velda
do, 24/07/2008 - 23:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt, voor de informatie.
Ik denk dit apparaat aan te schaffen. groeten, Johan S

vr, 25/07/2008 - 00:07
gotcha

even offtopic,

dit is een vijver om u tegen te zeggen,heel knap ingericht.(smiley).

Toch leuk zo'n foto.

vr, 25/07/2008 - 22:52
Droopy'ke

Hartelijk dank, FJGK.

@Johan: veel succes met de Pond Guard.

Droop

di, 29/07/2008 - 12:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb de Pond Guard van Velda op 25 juli 2008 gekocht bij Groenrijk voor 149.50 euro. De bewegingsmelder lijkt goed te werken en de door de beweging geactiveerde geluid- en lichtsignalen worden inderdaad geproduceerd. Het eerst op mijn eigen bewegingen. Ik was zelf niet erg geïmponeerd, maar ik verwachtte de signalen uiteraard. Het eerste niet door mijn bewegingen opgeroepen schrik signalen bleken door de beweging van een duif te komen, die wilde drinken in de vijver. De duif keek wel op naar dat gekke ding, t***elde even, maar ging toch drinken. Het volgende schrik signaal kwam s'morgens om 7 uur, terwijl ik nog in bed lag. Ik schoof de gordijnen opzij en keek door het raam. Er bleek een reiger bij de vijver te staan en die sloeg meteen op de vlucht. Twee dagen later hetzelfde liedje , weer om 7 uur s'morgens. Nu voorzichtig door de gordijnen gekeken. Er stond weer een reiger en die leek nog bezig met iets weg te werken. Vervolgens vestigde de reiger zijn aandacht weer op de vijver. De Pond Guard alarmeerde wel, maar de reiger bleek geheel niet onder de indruk te zijn. Toen ik de gordijnen weer openschoof sloeg de reiger weer op de vlucht.
Mijn conclusie na slechts een week: de Pond Guard is een goede en heel dure bewegingsmelder, maar niet effectief om reigers te verjagen (en evenmin duiven). Het geluidssignaal is nauwelijks hard genoeg om mij uit de slaap te wekken om dan alsnog zelf de reiger te verjagen. Dan kun je beter een goedkope bewegingsmelder van een bouwmarkt kopen en dat een alarmapparaat laten activeren. Misschien toch maar weer de ouderwetse vogelverschrikker proberen (eentje, die op mij lijkt, want mijn verschijning was wel effectief).

za, 02/08/2008 - 10:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Inderdaad , de pond guard werkt niet , heb er nu al dat geld voor betaald en de reiger blijft er gewoon op zijn gemak bijzitten , zelfs om 9 u s'morgens !
Heb al gemaild naar Velda zelf !

ma, 04/08/2008 - 00:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vervolg op mijn reaktie van 29 juli 2008. Anoniem van 2-8-08 bevestigt mijn ervaring. De eerdere 2 reakties vermelden helaas geen ervaringen met reigers. Ik heb de Pond Guard inmiddels teruggebracht naar Groenrijk. De electronica had het inmiddels begeven. Ik liep in het gezichtsveld van de Pond Guard, hoorde één keer de schreeuw van de roofvogel en vervolgens ... pang .. en kon de Pond Guard geen geluid meer uitbrengen. Dus toen had ik er ook als bewegingsmelder niets meer aan en dat binnen een week tijd. Wellicht dat de electronica niet bestand is tegen de subtropische omstandigheden van een paar dagen terug.
Bij Groenrijk was er toevallig een vertegenwoordiger van Velda. We hadden een prettige discussie. Hij was verbaasd over mijn ervaringen. Velda zou al meerdere positieve emails hebben ontvangen. Geopperd werd, dat mogelijk het geluid van mijn Pond Guard te zacht stond (alleen door Velda in te stellen). Hij zou mijn Pond Guard naar de zaak meenemen voor reparatie en nader onderzoek.
Ik ben zeer benieuwd naar reigerervaringen van mensen met een Pond Guard. Werden reigers daadwerkelijk door de Pond Guard verjaagd? En is het geluid zo hard, dat de buren er mogelijk overlast van hebben? Het zou aardig zijn als de mensen, die Velda een positieve email hebben gestuurd hun ervaringen ook met dit forum zouden willen delen.

wo, 06/08/2008 - 21:58
johan s

Voor alleer ik de pond guard aanschaf, wacht ik nog enkele reactie's af.
Hopelijk delen ze hun ervaring mee. Zodat ook wat positieve bevindingen worden aangegeven. In afwachting heb ik terug een nare ontmoeting gehad met de vissendief.Dat ze zo sluw zijn wordt niet altijd o serieux genomen.
1/ Daar ik veelvuldig bezoek kreeg van de reigers, had ik me zo'n schrikdraad aangeschaft (denk van Velda), tot mijn verbazing, zag ik bij een volgend bezoek van onze vriend, dat die er gewoon overstapte.En zich tegoed deed aan mijn vissen.
2/ Heb geld nog moeite gespaard en heb een nieuw paaltje ontworpen en laten maken in aluminium, met zo'n rubberen ogen, maar dan heel wat hoger en steviger met een bout langs onder die verankerd werd in mijn terras. Met verstomming zag ik opnieuw de reiger die onder de 25cm hoge draad een weg zocht om op een breedte van ong 5cm op de boord van het terras zat te vissen. Heb dit hier al eens gelezen van iemand met die ervaring, en er werd lachend op gereageerd. Wel ik kan bevestigen dat dit zeker niet uit de lucht gegrepen was.
3/ Heb nu een visdraad op 10cm van de grond gemonteerd, en tot mijn groot ongenoegen, zat enkele dagen geleden terug een reiger aan de vijver, maar dit maal verstrengeld tussen de stroomdraden en de visdraad met de kop wild schudden in het water, ik vermoed dat z'n pluimen al goed gefriseerd waren. Het onmens kwam bij mij naar boven en had de neiging de dief van kant te maken. Maar bij het naderen kon hij zich bevrijden en verdween hij met de noorderzon. Toch tevreden dat ik hem niet afgemaakt heb en onwaarschijnlijk dat hij nog eens terug komt. Ik vind dit zelf een wondermooie vogel, maar het wordt stillaan een pest bij ons. Dat hij vroeger met uitsterven bedreigd werd en daardoor beschermd werd ,kan ik inkomen. Maar Nu dat ze in grote getallen aanwezig zijn en géén vijanden hebben die hun aantal op peil kunnen houden, vraag ik me af waarom die nog beschermd worden. In afwachting op een volgende confrontatie, wacht ik de ervaring met de pond guard af. Want ik laat m'n steurs en koi's niet afslachten, zijn mij te veel waard om nog maar van de aankoopwaarde te zwijgen!

wo, 06/08/2008 - 22:55
gotcha

Onlangs nog op het nieuws een man had een levensgrote visser aan de kant van de vijver gezet.Hij bewoog nog ook,was een heel inventief systeem.

Hij had ook een kleine versie gemaakt van een visser in een rubberboot.Hij zei zoals meerdere hier op het forum dat een net over de vijver niet esthetisch was.Nu moet ik zeggen dat zo'n bootje met nagemaakte mens erin ook niet mooi was hoor.De mens is de vijand van de reiger vertelde hij,vandaar het idee.

Trouwens bij mij is een net ,als het doenbaar is echt een gemakkelijke oplossing.

Onderwerp gesloten