Soort vissen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 07/06/2009 - 23:59
luk knops

Soort vissen

Ik heb pas een huis gekocht met een vijver. Gezien de vorige eigenaar reeds meerdere jaren noch het huis noch de vijver verzorgd had, dacht ik dat er geen leven meer in deze vijver was, tot op het moment dat ik hem begon leeg te maken en opeens een kanjer van een vis in een netje had...
Ik ben nu trotse bezitter van 5 vissen... Ik heb het water van deze vijver vervangen en de vissen ondertussen in een ton bewaard . Na het vollopen met nieuw water heb ik de vissen en het oud vijverwater terug in de vijver laten lopen. Maar na een paar dagen was het water reeds terug vuil en heb ik dan een pomp met filter en lamp gekocht. Deze laat ik nu regelmatig werken maar zit met een probleem inzake overlopen... Graag had ik geweten of dit een gevolg kan zijn van het te vuil zijn van de filter (ik heb hem reeds tweemaal uitgekuist op ongeveer 3 weken tijd)? Ook had ik graag geweten welk soort vissen er in mijn vijver zitten. Foto als bijlage.
Met dank bij voorbaat,
Dank voor de reacties. Met overlopen bedoel ik dat het water niet meer door de filterelementen loopt en dat het langs het deksel overloopt . Als filterelement zit er eerst een soort mat, dan twee soorten mousse en dan plastiek ringetjes+ Inderdaad zit er veel slib in... en ga ik de pomp hoger hangen. Het water is ondertussen doorzichtbaarder geworden. Ik zie nu ongeveer 40 cm diep... Kois eten die de planten niet op?

Soort vissen
wo, 13/05/2009 - 12:13
Tejo

Oeps, de foto is wat onduidelijk om je vissen goed te zien?
Zien er goudvissen uit en mss Shubunkins? Of Sara's ...
Kan je ook op google opzoeken!

Wat je filter betreft; ook wij zijn beginnende vijverfanaten. Onze filter staat nog maar enkele weken, onze vijver hebben we van vorige zomer.
Wat het schoonmaken van de filter betreft, kan ik je wel zeggen dat je water eerst op pijl opnieuw moet komen (bacteriën moeten terug aangemaakt worden op je water op peil te houden) Als je je filter te vaak schoonmaakt, spoel je ook telkens je 'goed' water weer weg, dus ook je nodige bacterien! De boodschap is dus: niet te vaak reinigen (in principe slechts EENMAAL PER JAAR!)
Je moet de vijver ook de tijd geven opnieuw in evenwicht te komen, dit wil zeggen vuil worden en weer helder worden ... Het gaat idd op en neer!
Dus geduld is een mooie zaak!
Verder ben ik dus zeker nog geen kenner en moet ook verder gaan op wat ik overal te horen krijg en opzoek op het internet ...
Zuurstofplanten kunnen ook wonderen doen! Je gaat best met een bokaaltje vijverwater naar een vijvercenter en laat daar het water testen. Vraag daar ook maar naar de nodige planten en je zal zien dat na verloop van tijd je een mooie vijver met leuke vissen en andere waterdieren zal krijgen!

Suc6!

zo, 07/06/2009 - 22:29
thp

Wellicht een beetje late reactie op uw mail, maar ik wilde toch nog reageren. Voor wat betreft het schoonmaken van een filtersysteem, doe dit zo eenmalig als mogelijk. Uw filtersysteem en uw vijver moeten in evenwicht komen en ten tweede wat voor vissen. Zo te zien zijn dit koi's, in ieder geval 1, die grijze. Dat is een zogenaamde ghostkoi. Ik denk dat die andere koi's ook ghostkoi zijn. Hoe mooi ook koi zijn, ik heb zelf een vijver (53 kuub) met koi, een bewuste keuze, maar koi is de meest vervuilende vis, die er bestaat. In de regel moet je een filtersysteem met overcapaciteit gebruiken met UV lamp om de vijver goed en helder te houden. Voer ze niet teveel, belast en vervuilt het water alleen maar. Laat u bij tuincentra, koi dealer in uw omgeving goed informeren.

Succes ermee,

met vriendelijke groet,

Thomas.

zo, 07/06/2009 - 23:23
gotcha

Toch even verduidelijken,als je kan wat je juist bedoeld met overlopen.

Wat bevind zich dan in de filter overvloedig,bijv. slib ofzo.Als dit zo is probeer je pomp iets hoger te zetten.Is er verbetering ,zal het effectief zijn om het slib te verwijderen door middel van vijverstofzuiger bijvoorbeeld.

Welk filtermateriaal heb je?

De ene vis is duidelijk een ghostkoi,zoals eerder bevestigd.

Onderwerp gesloten