Steur op sterven? Of toch niet?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 02/03/2009 - 00:05
Mal!bu^

Steur op sterven? Of toch niet?

Hallo,

Wij hebben in onze vijver een steur zwemmen (altans het is de laatste tijd meer liggen) van +/- 90cm lang,

Hij heeft vanaf begin Januarie (voor zover wij weten) een vis in zijn bek zitten, deze vis heeft een hele tijd vast gezeten in zijn bek (met de staart er nog uit). Wij hebben meerdere malen geprobeert de vis eruit te krijgen maar tevergeefs. Inmiddels is de vis niet meer zichtbaar maar de steur is nog steeds niet veranderd.

In het midden van onze steur zit een kronkel (net alsof hij gebroken is), de steur beweegt niet / nauwelijks meer, licht stil op de bodem bij een van de pompen. Zodra we hem aanraken begint hij weer te bewegen maar een tijdje later licht hij weer stil op zijn rug. Dit gaat nu al 2 maanden zo, wij zouden graag willen weten of er nog iets aan te doen is?

Of misschien heeft iemand meer informatie over dit probleem omdat hij of zij dit zelf mee gemaakt heeft?

Laat het me weten...

ma, 02/03/2009 - 00:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Al 2 maanden en nog geen vissendokter geraadpleegd?

ma, 02/03/2009 - 12:08
Mal!bu^

Nee, we hadden eigenlijk niet verwacht dat hij het zou halen.

En mijn ouders die kijken er niet / nauwelijks naar om, heb zojuist het nummer van de koi dokter opgeschreven hoorde dat hij nogal veel weet / kan.
Even kijken of me pa daar behoefte aan heeft om die te bellen.

Iemand nog ideeen wat het zijn kan? Iemand het zelfde probleem mee gemaakt?

Laat het me weten

zo, 08/03/2009 - 10:40
gotcha

Vissendokter:
Ofwel raadpleeg je de vissendokter,ofwel wacht je af tot hij inderdaad van ellende doodgaat.Is voor het dier misschien nog een verlossing.
Een vissendokter kost idd geld,aan je ouders om deze keuze te maken natuurlijk.

Het kan ook door de koude zijn dat hij rustig ligt,nu zou er wel terug beweging in moeten komen,dat zie je ook aan de vissen.

Laat iets weten.

ma, 09/03/2009 - 18:09
johan s

Beste,
naar mijn bescheiden mening heeft de steur op de een of andere wijze te veel lucht binnen gekregen. Waardoor hij na zekere tijd krom gaat trekken.
Je kunt proberen de lucht eruit te masseren (van buik richting kop). Indien de steur reeds kromgetrokken is, zijn er methodes om hem te spalken zodat hij terug recht wordt.( heb hier geen ervaring mij, maar er is lektuur te vinden op het net.) Hopelijk is het niet te laat,een visdokter zou hier zeker van doen zijn.
groeten; Johan S.

ma, 09/03/2009 - 11:42
Hannes

Dat je ouders er niet naar om kijken of als je ouders het niet zoveel intresseert is meer dan ok naar mijn mening, maar neem dan ook geen dieren waar je zorg aan moet verlenen.

Ik word hier altijd een beetje bedroefd van persoonlijk.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag