Toscaanse vijver

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 25/07/2005 - 23:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Toscaanse vijver

Ik wil graag een terrasvijver met een Toscaans tintje, dwz een opgemetselde rechthoekige bak met natuurstenen rand waarop men kan zitten. Afm ca 2x2 mtr. wie heeft hier ervaring mee en of tips voor da aanleg, bv over fundering(?) materiaalkeuze, vorst (!)
Ik heb wel vijverervaring, maar geen ervaring met het aanleggen van mijn toscaanse droomvijver!

di, 26/07/2005 - 18:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

'Met een rand om op te zitten'. Dat doet mij herinneren aan mijn eigen zelfgemaakte vijver, waar ik op mijn knieen vaak voor zat met mijn armen op de rand turend naar visjes en beestjes in het heldere water.
Een gemetselde vijver, die boven de grond uitsteekt, is leuk om te maken maar loopt veel kans 's winters stuk te vriezen. Daarom heb ik mijn vijver toen gegoten van beton. Wand 10 cm dik met betonijzer gewapend.
Ik vind een ronde vijver mooi en maakte hem met een uitwendige diam. van 2 meter en een diepte van 80 cm.
Heel veel werk heb ik gehad aan het maken van de houten binnenbekisting in vier kwadranten. Na het plaatsen van de bekisting in de netjes op maat uitgegraven bouwput heb ik met hardboard de buitenkant bekleed. Afstandplankjes ertussen en het board gesteund met tuingrond. Alles bekleed met plastic folie tegen de aanhechting van het beton. Tijdens het vullen met beton heb ik er de gebogen stukken betonijzer in gelegd.
Na het verwijderen van de binnenbekisting is er een 8 cm dikke bodem in gegoten. Ten overvloede vermeld ik dat ik me er in mijn jeugdige overmoed in mijn eentje bijna aan kapotgewerkt heb, maar ik had er een prachtige vorstbestendige vijver mee waar wij veel plezier van hebben gehad.

Onderwerp gesloten