Vijver rand

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 19/02/2006 - 09:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vijver rand

Beste mensen

Het volgende vraag ik aan u allen, ik wil graag een vijver hier in de tuin aanleggen met een opstaande rand zo als op deze afbeelding.
Waar je 's avond ook nog even heerlijk op kan gaan zitten, weet iemand hoe je deze aanlegt.
De bak word 5x2 meter en is van kunstof, maar hoe maak ik er zo een rand om heen zonder dat deze het gaat begeven.

Vijver rand
ma, 20/02/2006 - 01:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

De enige methode die er is om in feite de omtrek van de eigenlijke bak op te trekken uit betonblokken, waarna de kunstof bak hierin geplaats wordt.
Als de kunstof bak een diepte heeft van 1 meter en je wil de bak 40 cm boven het grond oppervlak hebben dan dien je 60 cm af te graven. Wanneer de kunstof bak een platte afwerk rand heeft dan kun je deze laten rusten op de betonblok en hierna afwerken zoals op de foto.

za, 25/02/2006 - 11:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Ik heb mijn vijver ook verhoogd aangelegd,dit om te voorkomen dat de honden de vijver als zwembad gebruiken. hoogte bovengronds is 60 cm. Ik heb de buitenrand van houten balken gemaakten dat gaat prima. Weliswaar is de lengte niet zo groot, maar het moet volgens mij wel mogelijk zijn.

succes,
Danny

Vijver rand
di, 28/02/2006 - 20:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

danny

De rand hie jij hebt is me toch niet wat ik bedoel dus denk toch dat ik wat met het idee van sjuul ga doen, in elk geval bedankt voor jullie moeite

zo, 12/03/2006 - 14:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je een hardstenen rand wilt gebruiken, zul je eerst een muurtje moeten metselen, omdat je anders de hardstenen rand niet vast kunt maken. Op https://tinyurl.com/y3bza6av bij projecten stonden / staan pas geleden foto's van projecten hoe je zoiets moest maken. Misschien heb je hier iets aan.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag