Vissen gaan plots allemaal dood

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 13/11/2012 - 14:33
Libel

Vissen gaan plots allemaal dood

Ik heb al een aantal jaar een vijver. Rond, 4 meter doorsnee, 1 meter diep, ongeveer 11.000 liter water. Op 2 derde van het oppervlak ligt waterlelieblad en verder veel zuurstofplanten. De planten doen het goed. Geen filter en pomp, wel 2 bruisballen. Hierin zwemmen goudvissen sarassas en shibunkins. Nooit problemen gehad, ondanks dat het water wel groen is.
Van de zomer 1 vis dood en een paar weken later weer 1. Verder niets aan de hand. ineens viel het me op dat de vissen veel springen. Ze kwamen hierbij wel eens op een blad terecht of op de kant. Meestal leefden ze dan nog en zwommen ze na het terugleggen weer weg. Maar ook 2 keer dat een vis daarna toch stierf. Afgelopen weken meerdere dode vissen gevonden, waarvan ik dacht dat het toch vissen geweest waren die boven water hadden gelegen. Door de vele waterleliebladeren ze waarschijnlijk ook niet eerder opgemerkt.
Maar nu zie ik ze doodgaan. Ze gaan raar zwemmen en kunnen niet meer naar beneden. Een dag later vind ik ik ze dan dood. Dat heeft niets meer met het springen te maken, want dat doen ze niet meer.
Wat is er aan de hand? Waren ze misschien aan het springen omdat ze ziek waren, of heeft dat er niets mee te maken?
Ik word er echt een beetje depri van, van al die stervende vissen, en dat ik er niets aan kan doen. Zou ik de nog levende vissen er uit moeten halen en in een quarantainebak doen?
Wie weet raad?

di, 13/11/2012 - 20:27
qwerty1

uitvoor zorg zou ik ze idd even in zo'n bak doen ja

wo, 14/11/2012 - 09:42
RdB

Zoek eens op zwemblaas problemen.

Ruud

do, 15/11/2012 - 01:06
Libel

Ik kan daar niet echt een overeenkomst mee vinden. Ze zwemmen wel raar, maar niet zoals daarbij omschreven.

Onderwerp gesloten