Water in vijver is gezakt-probleem met vissen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 06/07/2011 - 14:08
froneconner

Water in vijver is gezakt-probleem met vissen

Ik ben nieuw op dit forum en zoek hulp. Ik heb al meer dan zeventien jaar een folievijver met wel 80 goudvissen (of misschien andere soort). Vijver is ongeveer 5 m x 3,5 m x 0,65 m. Er staat winter en zomer een overkapping op, in de zomer enkel met net overdekt tegen de reigers. Verleden week is het waterpeil plots beginnen te dalen na het zware onweder en staat nu 15 cm. lager. Tot heden is er nog geen scheurtje gevonden ook niet onder de planten die al verwijderd zijn. Ik heb de vijver al bijgevuld maar hij zakt opnieuw natuurlijk.
Ik ben een dame van 65 jaar en kan het onderhoud van de vijver (kuisen filterbak, bezoek reigers, moeilijke ligging vijver en nu dit waterzakken) nog moeilijk aan. Mijn vorige asielhondjes vielen nooit in de vijver maar van huidige zes zijn er al twee in gevallen. Eentje kon er zelf uit kruipen(zonder scheurtje te maken) en andere heeft gelukkig een vriend tijdig eruit gahaald. Maar het blijft gevaarlijk.
Mijn vraag is of er iemand een goed onderkomen weet voor mijn vissen. Zij hebben het altijd heel goed gehad en ik zoek dus een goed onderkomen voor hen (reigervrij, zonder visetende vissen en dagelijks gevoerd).
Of heeft er iemand een andere oplossing?

wo, 06/07/2011 - 21:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Marktplaats zou u kunnen proberen,en natuurlijk het prikbord op deze site.Zet er dan wel even bij geen reigervoer en vraag om een foto van de vijver .Weet je een beetje waar ze terecht komen.

do, 07/07/2011 - 13:10
froneconner

Als de nieuwe vijver 100 m. omtrek heeft en hij is 40 cm tot 1,90 m diep, denk je dat er dan nog een reiger aan kan?
Hier worden de vissen dagelijks gevoederd maar in de nieuwe vijver zou dit minder zijn, is dit een probleem. Ik ga zaterdag waarschijnlijk naar de nieuwe vijver kijken.

do, 07/07/2011 - 22:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Begrijp ik het goed kleine vijver.Dan maak je hem wel heel diep daar kunnen geen zuurstofplanten groeien te diep en weet niet weer vissen.Is klein en te diep denk ik.Verder je kan nu wel een nieuwe uitzoeken maar wat te doen met je vissen .Die moet je eerst kwijt en duurt wel even denk ik. Het aanbod van vissen is erg groot.Dus als ik je was eerst oude vijver leeg en daarna nieuwe erin.Kijken naar de mogelijkheden is natuurlijk al leuk.

vr, 08/07/2011 - 18:25
froneconner

Neen ik bedoel dat ze waarschijnlijk bij iemand anders in een vijver zullen terecht komen en die vijver heeft de afmetingen die ik schreef.
Ik bedoelde enkel of een reiger in zo'n vijver nog aan de vissen kan want er ligt geen net over. Ik veronderstel dat ze toch naar de diepte kunnen zwemmen?
Ik zal ze hoogstwaarschijnlijk niet houden.
Hartelijk dank voor de medewerking.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag