Wegwerken vijver en biorand in voorgevormd vijvert

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 01/06/2010 - 14:34
rvdv

Wegwerken vijver en biorand in voorgevormd vijvert

Ik heb een voorgevormd vijvertje gekregen( 450 liter),zo'n raar ding
met aan de buitenkant poepbruin grind en een biorandje van 5 cm diep..!?)
Zoals gezegd,gratis.., maar hoe kan ik nou, met name de biorand een beetje natuurlijk wegwerken?Ik kan moeilijk de hele rand volzetten met plantjes.Erg ondiep is de rand ook nog. Zijn er mensen die misschien toch nog goeie ideetjes hebben?

di, 01/06/2010 - 16:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou hem diep leggen, graszoden voor de randen met siergrasjes erbij, het gras er aardig lang overheen laten groeien, ik heb ooit een voorbeeld gezien,ziet er goed uit!

wo, 02/06/2010 - 13:42
rvdvlies

Da's wel een leuk idee Prik! Weet alleen niet of het haalbaar is,gezien het feit dat tie al ligt( wel iets lager als het terras,maar niet diep) en de biorand zit natuurlijk nog zo'n 10-12 cm onder de bovenrand,dus dan moet het gras wel heel lang worden...Misschien iemand nog meer ideetjes?

ma, 07/06/2010 - 20:00
Marijke17

Wij hebben een mooie rand maar blijft toch aangelegd. Nu hebben wij deze rand afgedekt met vijvergaas en hierdoor geeft dit een natuurlijker geheel.
Het is een synthetsch gaas die je om je rand heen kunt leggen. Mossoorten en andere plantjes hechten zich haar aan vast. Dit geeft een mooie overgang. Het enige probleem is dat dit kan gaan hevelen, maar dat zien we dan wel weer.
succes ermee

do, 10/06/2010 - 12:33
rvdvlies

Dat lijkt me wel wat!Ik neem aan dat je aan de ene kant het gaas ingraaft en er dan over heen hangt in de biorand ,maar hoe zet je het dan vast op de biorand, want anders gaat het wapperen en dubbel vouwen als het waait?

vr, 11/06/2010 - 18:59
Marijke17

Wij zijn er dan ook heel tevreden over. Bij Tuincentra met een vijverafdeling is deze te verkrijgen. Het is zwart en opengewerkt. De ene kant voelt wat gladder aan dan de andere kant. Het is net of hier wat weerhaakjes op zitten zodat plantjes en micro-organismen zich hierop kunnen gaan vasthechten.
Wij hebben dit over de rand heen gelegd en ingegraven. Je kunt aarde erover doen en vervolgens wat plantjes planten. Daarna over de rand in het water laten hangen. Op de diepere gedeelten zo'n 30 cm, bij de ondiepe gedeelten wat korter en evt. tegenhouden met een oevergewasje. Wanneer er wat plantengroei plaatsvindt houdt het zichzelf op de plaats.
gr.

wo, 16/06/2010 - 12:11
rvdvlies

Mooi, ga het meteen halen!
bedankt
Gr.Richard

Onderwerp gesloten