Welke kleur hebben babyvisjes?

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 18/06/2008 - 22:33
JufMarja

Welke kleur hebben babyvisjes?

Hallo allemaal!

Sinds enkele weken hebben we babyvisjes in de vijver. Dat moest haast ook wel want enkele vissen waren erg dik! Er zwemmen babyvisjes in van verschillende lengtes, dus van verschillende vissen neem ik aan. Nu heb ik altijd gehoord dat de babyvisjes altijd zwart zijn. Dat zijn de meeste bij mij in de vijver ook, een beetje zwart/bruin. Maar nu heb ik ook een rose achtige babyvis gezien. En ik vroeg me af, van welke vis zou die kunnen zijn? Wij hebben goudvissen, sarasahs, goudwindes, koois en shubinks in de vijver zitten. Ik heb al op internet rondgekeken maar kan geen een website vinden die me hier iets over verteld. Dus vandaar de vraag aan jullie of iemand het weet.

Weet iemand toevallig ook of dat vissen voor en na het paren een tijdje niet te zien zijn? We zien ze zo weinig. Sommige verschuilen zich wel onder de leliebladeren maar de andere zijn er wel maar niet aan de oppervlakte. Ik wil er zo graag weer eens bij gaan zitten om ze eens te bekijken, om er lekker van te genieten...alleen lukt dat zo niet echt..

Alvast super bedankt voor het lezen en eventueel je reactie!

Groetjes Marja

wo, 18/06/2008 - 22:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er kan best een albino-visje bij het jonge grut zitten; dat komt soms wel voor. Welke ouder daarvoor verantwoordelijk is, kun je pas, als ze wat groter zijn vaststellen.
Voor de tijdelijke onzichtbaarheid: je vissen zijn vast met zwangeschapsverlof! Ik heb geen idee.....misschien is er een reiger of kat in de buurt geweest en heeft het niets te maken met de zwangerschap. Om te overleven, zullen de jonge visjes zich wel zoveel mogelijk schuilhouden.

wo, 18/06/2008 - 22:50
JufMarja

Dank je wel voor je reactie! Ik hoop ook dat de op ouderschapsverlof zijn! Haha, dat hebben ze dan ook wel verdiend na zo'n drukke tijd!
Een albino visje, daar had ik nog niet aan gedacht! Leuk!

do, 19/06/2008 - 00:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Marja.

Shubunkins zijn altijd meteen op kleur als ze geboren worden.
Sarassas verkleuren later.

Je kunt goudvissen leren uit je hand te laten eten.
Maar je moet er wel geduld voor hebben.

Als de Jonge vissen iets groter zijn, en je steek zachtjes je hand in het water, komen ze in grote getale naar je toe.
Ik heb er foto's van, maar kan ze helaas niet op dit Forum plaatsen.

Succes.

wo, 02/07/2008 - 18:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

wij hebben inmiddels 15 (geteld bij grote schoonmaak van vijver) kleine goudvisjes (althans ik denk dat ze dat zijn), waarvan de kleinste 3 oranje zijn en de rest nog altijd zwart. Hoe lang duurt het ongeveer voor ze oranje worden?

Verder hebben we onze 5 Koi permanent ondergebracht bij een vriend, aangezien we hoorden dat deze onze nieuwe aanwinsten konden opeten.

zo, 03/08/2008 - 22:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi wij hebben sinds vandaag ook babyvisjes
een kruising van shubinks en sarasahs
er zijn er oranje en ook zwarte bij.
nu is mijn vraag wat moeten die van eten hebben?
wat doen jullie

grtj

zo, 03/08/2008 - 22:25
JufMarja

Nou wij geven ze geen extra eten. In de vijver is genoeg groen, algen enzovoorts te vinden. Ze vinden zelf voldoende eten want de visjes worden bij ons vanzelf groot. Wel kan het zijn dat andere vissen je babyvisjes opeten, er blijven er vaak maar een paar over...
Succes! Het is wel een prachtig gezicht.

Groetjes Marja

zo, 03/08/2008 - 22:27
JufMarja

De kleine goudvissen kunnen nog lang zwart blijven. Ik weet niet precies hoe lang maar ik geloof wel een paar jaar. Je ziet ze wel steeds groter worden! Wij hebben al enkele jaren geleden kleine visjes gekregen maar die zijn nog niet allemaal verkleurd...

Groetjes Marja

Onderwerp gesloten