Wormpjes?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 12/02/2007 - 19:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wormpjes?

Sinds een 1.5 jaar hebben wij een oude zwarte kookpot (hoogte en doorsnee 50cm) met daarin een goudvis. Normaliter staat ie altijd buiten maar in de winterperiode zetten we hem binnen neer. Er zitten wel eens slakjes in die we er ff uithalen, maar sinds (naar mijn weten) kort zitten er kleine wormpjes in. Lijken een beetje op wandelende takjes. Ene kant van het wormpje zit aan een waterplant vast en de andere kant lijkt wat aan het rond aan het kijken te zijn. Ze zijn niet echt wit, meer transparant en ze kunnen zich uitermate ver uitrekken (3-3.5cm). Raak de plant aan waar ze aan vast zitten, dan lijken ze zich op een of andere manier op te rollen. Ze worden in ieder geval behoorlijk klein (5-10mm). Wat zijn dit voor beestjes en kunnen ze schadelijk zijn voor onze goudvis?

di, 13/02/2007 - 08:13
Sjuul

Wat geef je te eten aan de goudvis.
Heb je de goudvis onder licht staan?

Als ik je omschrijving lees van het wormpje dan moet ik denken aan Planaria ofwel de platworm.
Deze kan zich oprollen en ver uitstrekken, als het ware kun je bijna door de worm heen kijken.

De worm zelf is niet schadelijk voor de goudvis, maar kan zich wel enorm snel vermeerderen omdat ze hermafrodiet zijn (zowel mannelijk als vrouwelijk) en worden het al snel meer en meer.
Dit kan op de duur vervelend worden voor de goudvis.

Je moet ééns opletten of het er meer gaan worden, en als ze onder licht staan komen ze erop af.

Ik heb er al ééns over geschreven hier op het forum

https://tinyurl.com/y5poezj8

Sjuul

do, 15/02/2007 - 21:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hé Sjuul,

Bedankt voor je snelle respons.

TetraAniMin geven wij onze goudvis.

Hij staat binnen, maar vlak in de buurt van 2 ramen. Hij 'krijgt' normaal daglicht.
We voeren hem eens per dag stuk of wat vlokken. Het kan wel eens voorkomen dat we het eventjes vergeten, maar dan geven we 'm s'avonds alsnog z'n portie. Dan doen we overigens wel het licht aan. We weten überhaupt niet of een goudvis in het donker zijn voer wel kan vinden. Het licht gaat dan een half uurtje aan of zo.

Ik zal het ook ff in de gaten houden of het er meer worden. Mochten het er echt veels te veel worden dan is het dus raadzaam om ff het water te verversen? Of kan er ik er nog wat tegen krijgen? En is dit in elke dierenwinkel verkrijgbaar?

Bvd

Onderwerp gesloten