Zonnebaars in de vijver?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 03/06/2009 - 15:48
GvdR

Zonnebaars in de vijver?

Hallo, ik heb een vraagje aan de vijverliefhebbers, ik heb sinds enkele maanden een vijver in de tuin, en nu wil ik er graag een zonnebaars in (eentje). Nu vroeg ik mij af, ik heb er een stuk of 15 goudvissen in gedaan, en daar zitten ook best wat kleine tussen (ik gok dat de kleinste zo'n 5 a 6 cm zijn). Zal de zonnebaars deze niet aanvallen? Ik denk zelf dat het wel meevalt, omdat een zonnebaars uit de winkel ongeveer net zo groot als deze goudvissen is, maar ik wou het toch graag even zeker weten. Dat hij de eventuele nakomelingen van de goudvissen zou opeten is niet zo'n probleem omdat dat de overbevolking tegenhoudt, maar het is zonde als de pas aangeschafte goudvissen straks op het menu staan.

Alvast bedankt voor de reacties!

Guido

do, 04/06/2009 - 01:14
schonevijver.nl

Dat zal wel meevallen dat aanvallen van die goudvissen.
Zonnebaarzen eten namelijk ook insecten(larven) enz.
Zolang die er voldoende zijn (en vissenlarven) zal hij de grotere vissen wel met rust laten.

Groet, Piet

do, 04/06/2009 - 17:43
GvdR

Bedankt voor uw antwoord!
Ik heb er vandaag een in de vijver gedaan, dus we zien wel hoe het gaat. Erg mooie vis, hij is alleen nog niet zo goed te zien.

Groeten Guido

vr, 05/06/2009 - 01:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb vorig seizoen ook een zonnebaars uitgezet. Sindsdien zijn al onze goldminnows verdwenen. Het waren jonge visjes uit de aanwas van vorig jaar. Na de winter waren er nog 5 in leven die de een na de ander zijn verdwenen. Ik zag een keer dat een exemplaar door een donkere vis met hoge rugvin werd opgejaagd. Misschien was dat het baarsje, aangenomen dat deze nog in leven verkeert. In de vijver bevindt zich ook een overmacht aan beekgrondels, die vorig jaar voor flink wat kroost hebben gezorgd. Hopelijk zal de baars een volgende geboortegolf inperken. Het libellenlarvenbestand in de vijver lijkt niet veel hinder te ondervinden van de aanwezigheid van de baars. De grote larven van ondermeer de viervlek en de plabuiklibel kunnen zich kennelijk goed verstoppen en ze klauteren in het voorjaar en masse uit het water voor de metamorfose tot libel. Hoe dat met de kleinere larven van de waterjuffers vergaat, weet ik niet. Die zullen overigens ook wel in de smaak vallen van de windes en rosettes.

vr, 12/06/2009 - 22:59
Joop.O.H.

Met een zonnebaars in de vijver is het bijna uitgesloten dat de jonge goudvissen het overleven.ik spreek uit ervaring!En doe er geen twee in want binnen de kortste keren heb je er honderden en ze hebben geen vijanden en ze eten zichzelf ook niet op,dus moet je ze er zelf uit vissen wat een hels karwei is.

Gr.Joop

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag