lavendel bloemen opgegeten

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 03/06/2009 - 14:23
Mienstek

lavendel bloemen opgegeten

Ik heb 3 lavendel planten in de tuin staan die helemaal vol bloemen uitgelopen is. Nu kwam ik van de week thuis, waren alle knoppen van de steel af. Het ziet er uit alsof ze er afgevreten zijn.
Nu heb ik de kat van de buren altijd in de tuin lopen en dat vind ik wel fijn, want nu heb ik geen last van andere katten. Maar kan het zijn dat die de knoppen opeet?
Ik kan me nml niet voorstellen dat een slak helemaal naar de top van zo'n dun stengeltje kruipt.

do, 04/06/2009 - 22:53
lily-anne

Ik heb dit jaar ook schade door vraat gehad nog voor de bloemknoppen begonnen te komen - ik denk dat het rupsen waren omdat ik op de stenen naast de planten donkere bolletjes zag ( uitwerpselen van de rups ? ) ik kon echter geen rupsen vinden en denk dat ze al verpopt waren, toen ik het zag of opgegeten door de vogels . Het probleem heeft zichzelf wel opgelost omdat ik zoveel lavendel heb , valt het niet zo erg op dat er een aantal minder bloemen hebben .
Wie weet , zijn er nog mensen met hetzelfde probleem die ons verder kunnen helpen .
groetjes
Lily-Anne

di, 07/07/2009 - 14:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik kan bevestigen dat het om rupsen gaat. De dikgegroeide groene vreetzakken hebben bijna mijn gehele aanwinst aan lavendelplantjes verorbert. Ik heb de creatures (24 is de score) uit mn plantjes geplukt en deze uitgezet in het Vondelpark....Ik weet niet of zij alleen lavendel op het menu hebben staan maar ik heb ze een fijne toekomst gewenst in het lavendelloze park.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag