zonnebaars in siervijver

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 19/06/2006 - 00:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

zonnebaars in siervijver

Ik zou graag weten of dat zonnebaars houden in een siervijver schadelijk is voor het planten -en/of vissenbestand. Moet deze vis ook gevoerd worden als hij nuttig is voor de vijver. Alle informatie over deze vis is welkom.

ma, 19/06/2006 - 11:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een zonnebaars zal geen schadelijke vis zijn, hij voedt zich met muggen (larven) en andere insecten.
Zelfs eet ie parasieten op die op andere vissen zitten.

Als de andere vissen gevoerd worden zal deze wel een graantje mee pikken, maar verkiest liever het maal wat hij lekkerder vindt.

ma, 19/06/2006 - 16:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb al jaren twee zonnebaarzen in mijn siervijver het is een lust om te zien hoe ze aan de oppervlakte komen om de insekten te eten die op het water zitten ik heb ook andere vissen en die merken niets van de zonnebaars, een nadeel hebben ze wel als de andere vissen jongen eten de zonnebaarzen ook de jonge vissen op

do, 22/06/2006 - 16:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb met een tussenperiode van één jaar telkens één zonnebaars in de vijver gezet. Eens ze er in zitten, zie ik ze niet meer :-( Mijn vijver is wel helder (geen aquariumhelder, maar mijn vissen -goudwindes - zie ik prima zwemmen). Ik zou er een derde zonnebaars in willen zetten, maar ben bang dat die anderen nog leven en dan gaan kweken. Hoe toon ik aan of kan ik er zeker van zijn dat de 2 zonnebaarzen opgevreten zijn door een reiger of gewoon het tijdelijke voor het eeuwige hebben verwisseld?

Onderwerp gesloten