Hoe richt je je tuin in?

Het inrichten van je tuin kan soms een lastige klus zijn. Maar je hoeft zeker geen groene vingers te hebben om een gezellige tuin te kunnen creëren. Hoewel een tuin ook functioneel moet zijn, gaat het vooral om de gezelligheid die je tuin uitstraalt. Vind je het nog lastig om een goede indeling voor je tuin te vinden? Lees dan snel verder. In dit blog geven wij je een aantal handige tips, dus lees snel verder!

Ontspannen of lekker spelen
Voordat je aan de indeling van jouw tuin begint, is het belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben wat je uit je tuin wilt halen. Ben je graag in de tuin om lekker in de zon te liggen of wil je een speelmogelijkheid voor je kinderen? Dit zijn belangrijke vragen die je jezelf moet stellen voordat je begint met de inrichting van je tuin, omdat dit de belangrijkste elementen van je tuin bepaald. Een aantal elementen die sowieso niet kunnen ontbreken zijn een tuinhuis, meubilair, zonwering, verlichting en natuurlijk aankleding.

Stel een wensenlijst op
Heb je voor jezelf een duidelijk beeld van de elementen die je tuin moet bevatten? Stel dan een wensenlijst op. Deze wensenlijst biedt je een geheugensteuntje wanneer je gaat winkelen in een bouwmarkt of tuincentrum. Zo weet je dat je alles hebt en geen belangrijke dingen vergeet. Wil je de aanleg van je tuin uitbesteden? Dan zorgt je wensenlijst er ook voor dat de hovenier en tuinarchitect weten waar de tuin aan moet voldoen. Hier kunnen zij ook hun planning op baseren. Ideaal dus, een wensenlijst.

Elementen combineren
Het is ook mogelijk om verschillende elementen in je tuin te combineren. Wil je bijvoorbeeld een gezellig hoekje creëren waar je ‘s avonds kunt borrelen, maar ook een speelmogelijkheid voor je kinderen hebben? Alles is mogelijk! Leg een grasveldje aan waar je kinderen lekker kunnen spelen in de zomer en plaats een tuin overkapping zodat je ook op wat koudere avonden kunt genieten van je tuin. Dit is een ideale oplossing die voor iedereen een goede uitkomst biedt. Ben je een echte dierenliefhebber? Dan is een vijver ook een leuk element om te overwegen. Hier kun je genieten van de vissen en in de zomer lekker aan het water zitten.

Hopelijk helpen bovenstaande tips je een handje vooruit bij het indelen van je tuin. En in de tussentijd: fantaseer lekker dat je in je nieuw aangelegde tuin ligt te genieten van het zonnetje. Dat maakt het daadwerkelijk aanleggen van de tuin nét wat makkelijker en draaglijker!

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Tuinaanleg
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag