Maak je tuin klaar voor het voorjaar met deze tips

De eerste lentedagen dienen zich al vroeg aan dit jaar. Wil jij ook lekker naar buiten en de tuin in? Vaak begint het in het voorjaar te kriebelen om weer van start te gaan met tuinieren. Het is daarom hoog tijd om de tuin in te duiken en deze voorjaarsklaar te maken.

Maak het terras klaar
Je tuinmeubelen kunnen weer tevoorschijn komen. Gebruik een mooie lentedag om jouw tuinmeubelen van de benodigde onderhoudsbeurten te voorzien en controleer ook je houten vlonder, schuttingen, tuinhuis of schuurtje voor eventueel onderhoud. De terrastegels spuit je mooi schoon met een hogedrukspuit. Om ieder jaar weer een wat andere uitstraling te hebben op het terras, kun je werken met leuke accessoires, zoals nieuwe tuinkussens en een plantentafel met felgekleurde planten in potten. Met slimme buitenverlichting is jouw tuin altijd perfect verlicht. Stel bijvoorbeeld in dat de verlichting wordt ingeschakeld op het moment dat de zon ondergaat of kies voor een kleur die goed past bij het terras. Met glasvezel-internet heb je altijd een snelle en betrouwbare verbinding met jouw domotica.

Verwijder onkruid
Het lentezonnetje zorgt ervoor dat onkruidsoorten gestaag kunnen groeien en al snel bloemen en zaden gaan vormen. Om de verspreiding van onkruid voor te zijn valt het aan te raden om snel te starten met wieden. Heb jij last van onkruid in de tuin en ben jij benieuwd met welke soort je te maken hebt? Raadpleeg dan dit handige overzicht met onkruid namen en foto's. Wanneer je bestrijdingsmiddelen gebruikt om het onkruid te verdelgen, werken deze het beste bij temperaturen tussen de 10°C en 20°C. Wordt er een warme, droge en windstille dag voorspeld? Dan zijn de omstandigheden uitermate geschikt om een ochtendje onkruidverdelging in te plannen.

Gazon verzorgen
Al vanaf 5 à 6°C begint gras te groeien. Het is dus alweer tijd voor een eerste maaibeurt met de huidige temperaturen. Na het maaien kun je het gazon bemesten. Kijk van tevoren goed naar het weerbericht, want idealiter bemest je de grond vlak voor een regenbui. De mestkorrels of de droge mest kunnen hierdoor snel de grond in trekken. Het gazon moet niet te veel bemest worden, want dit maakt de grond en planten juist kwetsbaar. De eerste keer mest strooien doe je doorgaans in maart/april, de tweede keer in juni/juli en een derde keer in het najaar. Bemesting van het gazon heeft verschillende voordelen. Zo wordt het gras beter beschermd tegen ziektes, verkleurt het minder snel bij langdurig droog weer en is er minder kans op mosvorming doordat er een dichtere grasgroei is.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Tuinonderhoud
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.