Het creëren van een balkontuin

Je beschikt alleen over een balkon maar wilt toch graag het gevoel hebben dat je ook een klein tuintje hebt. Dit kan je eigenlijk heel eenvoudig oplossen. Je kunt namelijk je balkon met een aantal tips omtoveren tot balkontuin. Zo wordt het genieten van een echte tuin op je eigen balkon. Je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen hoe uitgebreid je het wilt maken, maar hier alvast een aantal tips om dit project goed op te kunnen starten.


Het gehele plaatje in kaart brengen

Eerst is het slim om na te gaan wat voor plek je balkontuin moet worden? Hoe heb je het in gedachten. Wil je dat het een plek wordt om lekker te kunnen relaxen en waar je lekker van de zon kunt genieten? Kies dan het meubilair en de groenvoorzieningen zo uit dat dit ook werkelijkheid wordt. Om een plan te maken van wat je nodig hebt is het een idee om het plaatje in je hoofd uit te tekenen. Zo komt er steeds meer beeld bij en weet je ook of het allemaal gaat passen. Met een balkon ben je natuurlijk al snel beperkt in de grootte van de ruimte. Hierdoor zou je slim moeten omgaan met de vierkante meters en dit alles maakt het gemakkelijker om ook direct de afmetingen erbij te noteren.


Aankleding voor de balkontuin

Nu je alles op papier staat kun je de spullen gaan aanschaffen voor de aankleding van het balkon. Voordat je veel planten of zwaar meubilair gaat kopen is het eerst handig om na te gaan hoe zwaar het balkon belast kan worden. Planten zelf wegen niet veel maar de aarde waar ze in komen te staan wel. Het is dus zeker aan te raden om hier eerst goed over na te denken voordat je begint met de aanschaf en inrichting.

Als je van je balkon een tuin wilt maken is het een pré om groene producten te gebruiken bij de inrichting. Zo is het leuk om verschillende planten aan te schaffen. Maar om in een keer veel groen te creëren bestaat er ook kunstgras voor op het balkon. Met een kunstgrasmat op je balkon krijg je direct het gevoel van een echte tuin.

Naast alle groene producten kun je er ook nog voor kiezen om verschillende kleurrijke decoratie aan te schaffen. Decoratie kan namelijk een heel knus en gezellige sfeer geven.


Het inrichten van de balkontuin

Nu je alles hebt aangeschaft kan het inrichten van het balkon beginnen! Misschien wel het leukste om te doen want het plaatje wat je in je hoofd had gaat nu werkelijkheid worden. Het is natuurlijk helemaal niet erg om klein te beginnen. Spullen bouw je per jaar op en zo word je balkontuin door de jaren heen ook steeds meer je eigen plekje. Iedereen is daar anders in en wat we al zeiden je kunt het zo grootst aan pakken als jezelf wilt. Een laatste tip is dat je de decoratie die je hebt gekocht niet alleen hoeft neer te zetten. Het kan zo zijn dat je erg beperkt bent in de grootte van de ruimte en hierbij is het handig om goed gebruik te maken van de muren die je balkon biedt. Je kunt namelijk zelfs plantenbakken tegen je muur maken. Door bijvoorbeeld een constructie van houten kratjes te maken en hierdoor een wandplanken te creëren.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Tuinaanleg
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag