Zo zorg je voor een warme en huiselijke sfeer in huis

Een warme sfeer in huis heeft een grote invloed op hoe je je voelt. Het zorgt ervoor dat je je kunt ontspannen en even helemaal tot rust kunt komen. Vind je het lastig om zelf een warme, huiselijke sfeer aan te brengen? In deze blog delen we enkele tips waar je vandaag nog mee aan de slag kunt. Mocht je veel nieuwe items in huis halen of een hoek verbouwen, controleer je verzekeringen dan even. Zo weet je zeker of je, via je inboedel- en/of opstalverzekering, voldoende verzekerd bent.


1. Maak een gezellig hoekje bij de open haard

Werken met verschillende hoekjes is een van de beste manieren om een warme en huiselijke sfeer te creëren. Heb je een open haard in huis? Dan mag een gezellig hoekje bij het knisperende haardvuur niet ontbreken. Koop een grote luie stoel (of twee), leg een mooi kleed neer en voorzie de schouw van enkele accessoires. Houd wel in het achterhoofd dat veilig stoken voorop staat. Vergeet dus niet een afspraak te maken voor schoorsteen vegen om het risico op schoorsteenbrand te minimaliseren.


2. Kies voor een warm kleurenpalet

Warme kleuren maken een wereld van verschil en toveren een kille kamer in een handomdraai om tot een knusse plek. Tijd dus om een warm kleurenpalet uit te kiezen en aardetinten als (donker)rood, bruin, oranje of oker terug te laten komen in je interieur. Dit kan bijvoorbeeld door meubels in een bepaalde kleur te kopen, maar ook door de muren te verven of deze van een behangetje te voorzien. Over de trendgevoeligheid van warme kleuren hoef je je geen zorgen te maken. Bruin en beige zijn tijdloze tinten die je perfect kunt combineren met natuurlijke materialen.


3. Haal ronde vormen in huis

Vierkante meubels geven kamers al gauw een hokkerig en geordend karakter, wat de gezelligheid van de ruimte niet ten goede komt. Ronde vormen maken een ruimte daarentegen zachter en zorgen voor balans. Overweeg dus gerust een ronde salontafel, ronde bijzettafels of een rond vloerkleed. Tevreden met de meubels die je hebt? Ook met accessoires kun je veel doen: meubelwinkels barsten van de ronde, bolle of overaalvorminge lampen, vazen en bloempotten.


4. Breng sfeerverlichting aan

De hoeveelheid licht is in sterke mate bepalend voor de sfeer in huis. Zo is een felle tl-lamp misschien handig voor het lezen van de krant, maar allesbehalve gezellig als je ‘s avonds visite hebt. Bedenk daarom goed waarvoor je lampen wilt gebruiken en welk effect ze moeten hebben. Dimbare lampen vormen vaak een goede middenweg. Ook het aanbrengen van spotjes helpt sfeer te creëren, net als het ophangen van losse gloeilampen. Let bij de aanschaf van een lamp goed op de hoeveelheid wattage. Hierbij geldt: hoe meer watt de lamp heeft, hoe feller het licht.


5. Mix en match accessoires

Zonder decoratie is een kamer maar een ongezellige boel. Mix en match daarom accessoires om sfeer aan te brengen en de warmte in huis te halen. Vooral kussens en plaids op de bank hebben iets knus, maar ook mooie bloemen op tafel, kleine en grote planten en (wand)kleden maken een groot verschil. Vergeet niet om naast decoratieve voorwerpen ook persoonlijke spullen tentoon te stellen. Zet bijvoorbeeld foto’s neer of geef souvenirs een prominente plek in de kamer.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
sfeer in huis
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.