aanleg schaduwtuin: welke planten?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 22/01/2007 - 23:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

aanleg schaduwtuin: welke planten?

Wij hebben pas een huis gekocht. Op dit ogenblik is er geen tuin maar een koer. Ons huis is 4 verdiepingen hoog en er komt dus geen zonlicht in de tuin/koer. Wij willen al dat beton graag weg en er een tuin om naar te kijken (niet om in te zitten) van maken. Wij houden van een wat wildere tuin met begroeiing van verschillende hoogtes en dachten dat we dit misschien zouden kunnen realiseren met schaduwplanten. Zou dit mogelijk zijn? Er komt echt GEEN zonlicht op. Welke planten, bloemen, struiken, bomen raden jullie ons aan?
Bedankt voor de hulp!

di, 23/01/2007 - 00:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoe groot is de tuin?
Is er ruimte voor een kleine boom? Ruimte voor klimplanten?
Schaduwplanten zjn er genoeg. Varens, klimop, hortensia om maar enkele te noemen.

di, 23/01/2007 - 12:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

er zijn ook heeel veel soorten vaste planten die goed is de schaduw groeien

di, 23/01/2007 - 22:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,
Alvast bedankt voor de reacties. De tuin is vrij smal maar wel redelijk lang. De precieze afmetingen ken ik niet (ik heb de sleutel nog niet) maar ik schat 2,5 à 3m breed en 4m lang. Ik zou graag een kleine boom hebben, dat geeft een leuke sfeer.
Zoveel mogelijk namen van schaduwplanten (of een interessante website of goed boek hierover) zijn van harte welkom.
Bedankt!

wo, 24/01/2007 - 22:40
tuinprins

Beste Kevin,

Ben benieuwd hoe jouw tuinen er uitzien als jij viburnums en een sierpeer aanbeveelt voor een tuin waar dus geen zonlicht komt. In de halfschaduw zou dit nog kunnen maar een plek waar dus echt geen zonlicht komt lijkt me voor deze struiken en bomen geen goede plaats.

De vraag zelf:

Belangrijkste lijkt me allereerst dat U zich er van bewust bent wat het gaat kosten (in geld, ik heb het nog niet eens over bloed, zweet en tranen) om het beton uit de tuin te krijgen en fatsoenlijke zwarte grond er voor in de plaats. Misschien is het beter om klein te beginnen met potten en bakken en die vullen met hostainfo-icon's, varens, bergeniainfo-icon, vlijtige liesjes, hydrangeainfo-icon's, tellimainfo-icon, epimediuminfo-icon etc. Als dit goed gaat en U krijgt plezier in het tuinieren dan kunt U altijd nog het beton er uithalen en een 'echte' tuin aanleggen. Maar bedenk dat de plek van de tuin grote beperkingen oplegt aan wat U kunt planten. Het beste is om niet te veel te willen.

Gegroet, de tuinprins

zo, 28/01/2007 - 03:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

longkruid is misschien ook nog een optie?

Onderwerp gesloten