Acer japonicum 'Aconitifolium'

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 22/11/2012 - 01:31
anthonia

Acer japonicum 'Aconitifolium'

Ik zou graag willen weten wanneer het de beste snoeitijd voor de Acerinfo-icon is. Mijn Acer heeft de afgelopen winter geleden en heeft nu een dikke tak die dood is. Wanneer kan deze tak er het beste uitgeknipt worden? Wanneer kunnen de verse uitlopers er het beste uitgeknipt worden?

do, 22/11/2012 - 01:48
Draco

Een goed moment om te snoeien is na de bladval als de plant in winterrust is. Doe dit voor de jaarwisseling, Acers hebben de eigenschap te bloeden in het naderend voorjaar. Laat van dikkere takken een paar cm zitten en verwijder 't restant desgewenst in de zomer zodat de snoeiwond overgroeit.

do, 22/11/2012 - 10:07
WiPe

Planten die kunnen bloeden, dus ook esdoorns, snoei je best in de zomer.

Dode takken kunnen eender wanneer afgeknipt worden, zo lang je maar niet in het levende houdt snijdt.. Als bij Japanse esdoorns grote takken afsterven, bestaat altijd de kans dat de plant is aangetast door Verticillium.

do, 22/11/2012 - 18:47
tuinprins

Denk ook eerder aan verticillium dan aan vorstschade, vooral als het hier om een dikke tak gaat. Acerinfo-icon jap. Aconitifolium is zeer winterhard.

Gegroet, de tuinprins

vr, 23/11/2012 - 02:18
Draco

Het snoeien van Japanse esdoorns in deze periode zal wel niet volgens de regels zijn, maar ik doe dit al tientallen jaren en zonder problemen. Ik spreek dan wel over lichte vormsnoei van het eenjarige schot. Voordeel nu is dat je beter kunt zien wat je doet. Het beste is natuurlijk om Japanse esdoorns zo min mogelijk te snoeien.

Onderwerp gesloten