agapanthus

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 14/05/2006 - 01:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

agapanthus

heb mijn agapanthusinfo-icon afgelopen winter op zolder gezet en zo nu en dan water gegeven. hij is nu uitgelopen maar heeft van die lange slappe groene sprieten. moet ik die eraf knippen of niets aan doen.
hoe verzorg ik hem verder om er weer net als vorig jaar zulke prachtige bloemen in te krijgen.

hetzelfde heb ik met mijn laurierstruikje gedaan en deze kreeg allemaal bruine blaadjes, die heb ik er zoveel mogelijk afgehaald maar nu is het een iel plantje met zo nu en dan een blaadje.
hoe verzorg ik deze plant.

zo, 14/05/2006 - 01:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Waarschijnlijk heeft de Agapanthusinfo-icon toch nog te warm gestaan en is te vroeg gaan uitlopen; vandaar die langgerekte iele bladeren.
Gewoon buiten blijven verzorgen; er komen nu wel stevigere bladeren bij! Niet afknippen. Tenzij ze bruin of lelijk worden door de zon.
Eigenlijk met de laurier hetzelfde euvel. Te warm en misschien ook nog te donker. Een laurier kan best wel wat graden vorst verdragen, dus houdt hem zo lang mogelijk buiten. Als je hem nu wat terugsnoeit, loopt hij wel weer uit en wordt voller.
Succes!

zo, 14/05/2006 - 21:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het probleem is niet te warm maar de combinatie van te weinig licht en warmte. De Agapanthusinfo-icon kun je gewoon laten staan maar de laurier kun je het beste terugknippen ton de normale lengte van de internodien. Die zie je vaak als de planten te donker overwinteren maar dit komt vanzelf weer goed.

ma, 15/05/2006 - 12:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

wat zijn internodien?

ma, 15/05/2006 - 15:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij een lage lichtintensiteit investeren zulke planten relatief veel bouwstoffen in de stengel en relatief minder in de bladeren en wortels, en ze maken dunne en lange internodiën (de stukken stengel tussen de bladeren op die stengel).
Ann

Onderwerp gesloten